Misstänker du coronavirussmitta – se nya anvisningar. 

Coronavirusvaccinationer

Du fär coronavirusvaccin vid hälsostationer med tidsbokning.

Du kan boka tid på adressen maisa.fi, i Maisa-applikationen eller genom att ringa hälsostationerna. Om du samtidigt vill ha både corona- och influensavaccin, boka endast en vaccinationstid.

Vaccinationen ges genom att styrka identiteten med till exempel identitets- eller FPA-kort. Vaccinationen är frivillig och kostnadsfri. Vi vaccinerar enligt THL:s rekommendationer.

Så här bokar du tid till coronavaccinationen

Tidsbeställning i Maisa-tjänsten

Vaccinationstid bokas för alla coronavaccinationsdoser på maisa.fi eller i appen Maisa. Logga in i tidsbokningen för coronavaccinationen i Maisa(Länk leder till extern tjänst) med hjälp av stark autentisering, till exempel nätbankskoder. 

 1. Gå till www.maisa.fi(Länk leder till extern tjänst) eller Maisa-telefonapplikationen.
 2. Logga in med bankkoder, mobilcertifikat eller certifikatkort.
 3. Öppna Meny i vänstra övre hörnet.
 4. Välj Tidsbokning > Boka tid till generiska tjänster > Tidsbokning till corona- och influensavaccinering för riskgrupper i menyn.
 5. Tryck på Ok under texten Välkommen till tidsbokningen för generiska tjänster. (Detta steg endast i telefonapplikationen).
 6. Tryck på gröna Fortsätt-knappen i nedre vänstra kanten på sidan. 
 7. Välj Coronavaccinering.
 8. Tryck på gröna Fortsätt-knappen i nedre vänstra kanten på sidan.
 9. Tryck på rekommendationen Boka tid.
 10. Välj lämplig plats och tryck på Fortsätt.
 11. Välj lämplig tid.
 12. Kolla att dina personuppgifter stämmer.
 13. Klicka sedan på Bekräfta bokningen.

Om tidsbokningen inte lyckas i Maisa-tjänsten kan du boka tid till vaccinationen genom att ringa hälsostationerna. 

Att beställa tid för någon annan

Vi rekommenderar att du bokar vaccinationstid till exempel till din anhöriga per telefon. Om du vill boka tid på webben, kan man ge rätt till att uträtta ärenden för varandra i Maisa. Se instruktioner för hur du uträttar ärenden för en annan person i Maisa.

Tidsbeställning per telefon

Boka tid per telefon genom att ringa hälsostationerna. Du ser hälsostationernas kontaktuppgifter på adressen hel.fi/halsostationer.

Ändring och avbokning av tiden

Den beställda tiden kan ändras eller avbokas i Maisa. Man kan ändra och avboka tiden även genom att ringa hälsostationen.

Obs! Om du inte kan komma till den bokade vaccinationstiden, se till att avboka den så att den kan ges till någon annan, så att vaccinationstiden inte blir oanvänd. Du kan avboka vaccinationstiden ända till vaccinationstillfället. Om tiden inte avbokas man kan få en räkning på den outnyttjade tiden.

EU:s coronaintyg

Du får EU:s coronaintyg från MittKanta(Länk leder till extern tjänst). Det inkluderar även coronavaccinationsintyget. Om det finns fel i intyget kan du kontakta hälsostationen.

Så här hämtar du coronaintyget från MittKanta(Länk leder till extern tjänst)