Tandvård för barn och ungdomar

Vi erbjuder barn och ungdomar avgiftsfri tandvård ända från spädbarnsåldern tills de är fullvuxna.

Barn under skolåldern

Munhygienister och tandskötare utför undersökningar av mun- och tandhälsa hos 1-, 3- och 5-åringar. Vi genomför ettårskontrollerna huvudsakligen på distans. Boka tid till ditt barn i Maisa.

Skolelever

Vi uppmanar alla elever i den grundläggande utbildningen att boka tid för mun- och tandundersökning fyra gånger. Barn i åldern 7 och 11 år rekommenderas att boka tid hos en munhygienist. Vid behov hänvisar munhygienisten barnet till fortsatt vård hos en tandläkare. Barn i åldern 9 och 14 år rekommenderas att boka tid för undersökning hos tandläkare.

Vi skickar ett meddelande till vårdnadshavarna, när det är dags att boka tid till undersökning av munhälsan. Boka tiden i Maisa eller om det inte är möjligt, ring kundtjänsten. Vi bjuder in skolbarn i de övriga åldrarna till kontroller och behandling enligt en individuell plan. Vi skickar även ett brev till alla 17-åringar där vi berättar om möjligheten att få en gratis undersökning av munhälsan hos munhygienisten. Även för denna kontroll kan du boka tiden i Maisa.

Gymnasieelever och yrkesstuderande

Om du studerar vid en yrkesläroanstalt eller ett gymnasium i Helsingfors, kan du komma på tandundersökning till munhygienistens mottagning oavsett vilken ort du bor på. Munhygienisten genomför en undersökning av munhälsan och ger dig råd om hur du ska sköta tänderna. Vid behov bokar hen en tid till tandläkaren. Kontakta oss via Maisa eller per telefon. Vården är avgiftsfri för barn under 18 år.

Serviceställen

27 serviceställen

Berghälls rådgivningsbyrås tandklinik

Adress: Andra linjen 4 C, 00530 Helsingfors

Drumsö tandklinik

Adress: Beckasinvägen 6, 00200 Helsingfors

Estnäs tandklinik

Adress: Estnäsgatan 2, 3. vån., 00170 Helsingfors

Fiskehamnens tandklinik

Adress: Verkstadsgatan 14 A, 00580 Helsingfors

Hertonäs strands tandklinik

Adress: Petter Wetters väg 5, 00810 Helsingfors

Jakobacka tandklinik

Adress: Bergssidan 8, 00770 Helsingfors

Kampens tandvård vid rådgivningsbyrån

Adress: Malmgatan 3 F, 00100 Helsingfors

Mun- och tandcenter

Adress: Haartmansgatan 1 A, 00290 Helsingfors