Coronaviruset

Koronavirusinfektion kan förebyggas och behandlas på samma sätt som andra luftvägsinfektioner. Du skyddar dig mot allvarlig coronavirussjukdom genom att ta coronavirusvaccinet i enlighet med rekommendationerna.

Coronarestriktionerna är inte längre i kraft. Statistik angående coronaviruset finns på THL:s webbsida (Länk leder till extern tjänst).

Käsi pitelee kasvomaskia roskiksen edessä.
På den här sidan hittar du svar på frågor om vad du ska göra när du misstänker att du coronavirussmitta, var du får coronavirusvaccinet, hur du bokar tid för det och vilka vaccindoser som ges till olika grupper.

På den här sidan

Misstänker du coronavirussmitta?

Om du har symtom som tyder på coronavirussmitta, stanna hemma tills dina symtom märkbart har avtagit och du är feberfri. Uppsök provtagningen om du hör till en riskgrupp för allvarlig coronavirussjukdom eller symtomen inte avtar.

Misstänker du coronavirussmitta?

Coronavirusvaccinationer

För tillfället är det inte möjligt att få coronavaccin. Höstvinterns 2023 boosterdos av coronavaccinet ges från och med 6.11.2023. Vi informerar om tidsbokningen, vaccinationspunkterna och vaccinationsgrupperna senare. 

Läs mer om coronavirusvaccinationer

Vaccindoser

Antalet doser av coronavirusvaccin som ges beror på din ålder och om du hör till någon riskgrupp.

Mer information om vaccindoser och vaccin