Mödra- och barnrådgivningarna

Vi på rådgivningsbyrån stödjer dig och din familj under graviditeten, när babyn har fötts och i de olika skedena av uppväxten fram tills att barnet börjar skolan. 

Vid våra rådgivningsbyråer betjänas både mammor och barn

I Helsingfors finns cirka 20 rådgivningsbyråer och bland dem kan du välja den som passar dig och din familj bäst. Alla våra byråer ger råd åt både mammor och barnfamiljer.  

Vi följer med mammans, fostrets och den nyföddas hälsa, och hjälper dem att må bra. Vi stödjer föräldrarna under den förändring i livet som ett barns födelse innebär.  

På barnrådgivningen följer vi upp och stödjer tillväxten och utvecklingen hos barn under skolåldern och diskuterar frågor som familjen funderar på. Här får barnet även vaccinationer mot allvarliga sjukdomar i enlighet med det nationella vaccinationsprogrammet.  

På rådgivningsbyrån arbetar hälsovårdare och läkare. Vi samarbetar med andra proffs inom social- och hälsovården.   

Det är frivilligt att delta i verksamheten på rådgivningsbyrån. Tjänsten är gratis.  

Bild: Virpi Velin

Information om barnets utveckling och föräldraskapet

Vad händer med kropp och sinne under graviditeten? Varför är livet med tonåringen kämpigt? Undrar om det är likadant för andra? 

I det nationella elektroniska familjecentret Omaperhe får du mer information om många orosmoment och frågor som barnfamiljer ställs inför samt stöd. 

Gå till Omaperhe(Länk leder till extern tjänst)

Den här sidan hittar du också på adressen hel.fi/rådgivningarna.