Preventivrådgivningen

Du får rådgivning om skydd mot graviditet bland annat på din egen hälsostation och vid den centraliserade preventivrådgivningen.

Råd om och tjänster för skydd mot graviditet och sexuellt överförda sjukdomar tillhandahålls på hälsostationerna, skol- och studerandehälsovården, vid mödrarådgivningen och den centraliserade preventivrådgivningen. Samtliga verksamhetsställen ger också sexualrådgivning och -handledning.

Om du funderar på att börja med preventivmedel, kontakta din hälsostation eller hälsovårdaren vid din skola. Om du är under 17 år och funderar på att börja med preventivmedel, kontakta den centraliserade preventivrådgivningen. Den centraliserade preventivrådgivningen hjälper också vid problem med till exempel p-stav eller andra skydd mot graviditet.

Preventivrådgivningen är kostnadsfri. Preventivmedel är kostnadsfria för personer under 25 år och i vissa andra situationer.

Gratis kondomer fås vid hälsostationerna, av skolhälsovårdaren, på rådgivningsbyrån och på den centraliserade preventivrådgivningens verksamhetsställen.

Serviceställen

Stadens centraliserade preventivrådgivning, Fiskehamnen

Adress: Verkstadsgatan 14 A, 00580 Helsingfors

Stadens centraliserade preventivrådgivning, Nordsjö

Adress: Kaffegränden 3, 00980 Helsingfors

Den här sidan hittar du också på adressen hel.fi/preventivradgivning.