Anmälning till fysioterapigrupper för gravida och efter förlossningen via servicenavigatorn upphör 30.11.2023. I början av 2024 blir det möjligt att boka tid till grupperna i Maisa.  Vi informerar om gruppstart och anmälning så snart som möjligt.

Fysioterapi efter förlossning

Vi erbjuder fysioterapeutiska familjeträningsgrupper och vid behov individuella mottagningar för dem som nyligen har fött barn.

I gruppträningen efter förlossningen får du veta om musklerna i bäckenet och magen återhämtar sig. Du får instruktioner om hur du tränar bäcken och core. Vi handleder dig att testa om du har rektusdiastas, och hur du i så fall ska träna.

Du kan delta i familjeträningsgruppen när du varit på slutkontrollen som är två månader efter förlossningen. Man kan delta i gruppen ända tills det gått ett år sedan förlossningen.

Familjeträningsgruppens möte är ca 1,5 h och det är möjligt att delta på distans, i familjecentret eller i fysioterapins lokaler. I gruppen som ordnas på plats kan du ta med barnet.

Anmäl dig till träningsgruppen efter förlossning via servicenavigatorn på Öppna tjänster -> Fysioterapi, familjeträning -> Fysioterapi för nyblivna mammor. För inloggning behöver du antingen bankkoder eller mobilcertifikat.

Om du känner att du behöver en individuell mottagning, ta då upp saken på rådgivningsbyrån eller hälsostationen. Det krävs remiss för individuell mottagning.

Fysioterapigrupper och individuella mottagningar är avgiftsfria.

Serviceställen

Berghälls familjecenters fysioterapi

Adress: Andra linjen 4 C, 00530 Helsingfors

Kampens familjecenters fysioterapi

Adress: Malmgatan 3 F, 00100 Helsingfors

Malms fysioterapi

Adress: Talvelavägen 6, byggnad 18 C, 00700 Helsingfors

Nordsjö familjecenters fysioterapi

Adress: Kaffegränden 3, 00980 Helsingfors

Stengårds fysioterapi

Adress: Sibeliusgatan 14, 00260 Helsingfors

Östergatans familjecenters fysioterapi

Adress: Revalsplanen 1, 00930 Helsingfors