Hoppa till huvudinnehåll

Fysioterapi efter förlossning

Vi erbjuder fysioterapeutiska familjeträningsgrupper och vid behov individuella mottagningar för dem som nyligen har fött barn.

I gruppträningen efter förlossningen får du veta om musklerna i bäckenet och magen återhämtar sig. Du får instruktioner om hur du tränar bäcken och core. Vi handleder dig att testa om du har rektusdiastas, och hur du i så fall ska träna.

Du kan delta i familjeträningsgruppen när du varit på slutkontrollen som är två månader efter förlossningen. Man kan delta i gruppen ända tills det gått ett år sedan förlossningen.

Familjeträningsgruppens möte är ca 1,5 h oh det är möjligt att delta på distans, i familjecentret eller i fysioterapins lokaler.

Anmäl dig till träningsgruppen efter förlossning via servicenavigatorn från Öppna tjänster -> Fysioterapi, familjeträning > Fysioterapi för nyblivna mammor För inloggning behöver du antingen bankkoder eller ett mobilcertifikat.

Om du känner att du behöver en individuell mottagning, ta då upp saken på rådgivningsbyrån eller hälsostationen. Det krävs remiss för individuell mottagning.

Fysioterapigrupper och individuella mottagningar är avgiftsfria.

Telefon

Rådgivning och tidsbokning till fysioterapin

Öppet mån-fre 08-15

Samtalspris:

msa/lna

Serviceställen

6 serviceställen

Berghälls familjecenters fysioterapi

Adress:

Andra linjen 4 C 00530 Helsingfors

Kampens familjecenters fysioterapi

Adress:

Malmgatan 3 F 00100 Helsingfors

Malms fysioterapi

Adress:

Talvelavägen 6, byggnad 18 C 00700 Helsingfors

Nordsjö familjecenters fysioterapi

Adress:

Kaffegränden 3 00980 Helsingfors

Stengårds fysioterapi

Adress:

Sibeliusgatan 14 00260 Helsingfors