Erfarenhetsexpertens mottagning på missbrukarpolikliniken

En erfarenhetsexpert vid missbrukspolikliniken har egen erfarenhet av en beroendesjukdom och tillfrisknande från beroendet.

Vem som helst kan utveckla ett substansberoende och alla kan också tillfriskna från det. Erfarenhetsexperten vid missbrukspolikliniken har egen erfarenhet av missbruk och tillfrisknande från det och av olika missbrukartjänster.

Med erfarenhetsexperten kan du samtala om alla dina bekymmer, anonymt och i lugn och ro. Du får kamratstöd och erfarenhetsinformation om till exempel organisationernas verksamhet. Mötet medför inga förpliktelser för dig och om det görs inga anteckningar i klient- eller patientjournalsystemen.

Vid alla våra missbrukarpolikliniker finns en eller flera erfarenhetsexperter samt en anhörigerfarenhetsexpert, som ger stöd åt de närstående till personer som använder rusmedel.

Du kan kontakta erfarenhetsexperten med låg tröskel antingen genom att ringa eller skriva ett sms. Du hittar kontaktuppgifterna och mottagningstiderna på missbrukarpoliklinikernas webbsidor.

Kontaktuppgifter till erfarenhetsexperter

Serviceställen

Laakson päihdepoliklinikan sisäänkäynti.

Dals missbrukarpoliklinik

Adress: Läkaregatan 8 F, 00250 Helsingfors
Kalasataman päihdepoliklinikan sisäänkäynti.

Fiskehamnens missbrukarpoliklinik

Adress: Verkstadsgatan 14 A, 00580 Helsingfors
Rakennus ulkoapäin.

Malms missbrukarpoliklinik

Adress: Orrspelsgränden 6 A, 00700 Helsingfors
Vuosaaren päihdepoliklinikan odotustila.

Nordsjö missbrukarpoliklinik

Adress: Kaffegränden 3 A, 00980 Helsingfors