Paulahemmet

Vi erbjuder boende i Paulahemmet för unga vuxna som behöver vägledning och stöd för självständighet.

I Paulahemmet finns två grupper på sju personer, där varje invånare har ett eget bostadsrum, pentry, toalett och dusch. Förutom bostäderna ingår gemensamma utrymmen som vardagsrum, kök, bastu och tvättstuga i Paulahemmet.

Utöver dessa har Paulahemmet nio lägenheter i närheten av Haga.

Våra anställda är på plats dygnet runt. Omgivningen är inte helt hinderfri.

Målet är att våra invånare ska bli självständiga, så att boende i Paulahemmet är tillfälligt. Boendet är dock inte tidsbegränsat.

Även de fristående bostäderna i Paulahemmet hjälper till med självständigheten. Med andra ord är det möjligt för dig att flytta till ett mer självständigt boende så att stödet från Paulahemmets handledare bibehålls.

Till personalen hör sjukskötare, närvårdare, socionomer och mentalvårdare. Handledarna har också erfarenhet av mentalvård och missbruksarbete.

Kontaktuppgifter:

Enhetschef: Jarmo-Ahti Karppinen, 09 310 73987 (vardagar 9-15)

Personal (24/7): 09 3102 4812¨
Socialrådgivare: Laura Holtari, 09 310 28003 (vardagar 8-15)

Kontaktuppgifter

Degermyrvägen 33 A 15, 00320 Helsingfors Visa tillgänglighetsuppgifter Visa plats på servicekartan
finska
PB 32800, 00099 Helsingfors stad
Bild: Juha Myllymäki
Bild: Juha Myllymäki

Hur är det att bo i Paulahemmet?  

Du har tillgång till en egen bostad som du själv får inreda. I bostaden finns micro och kylskåp, men i regel tillreds maten i det gemensamma köket.  

Våra gemensamma lokaler är bland annat för grupper, matlagning och vistelse samt bastu. Våra lokaler finns på två våningar och bostäderna är i nedre våningen.  

Du får individuell vägledning och stöd för att sköta dagliga ärenden och lära dig nytt. Vi gör upp en personlig styrningsplan tillsammans med dig, som vi uppdaterar minst två ggr per år.  

Vi styr och stöder dig bland annat i hushållande, läkemedelsbehandling, att ta hand om dig, skola, arbete eller dagverksamhet, ärenden och fritidsplanering.  

Vi besöker våra invånare i separata bostäder efter behov, och det är möjligt för dem som bor i dessa bostäder att besöka Paulahemmet.  

Vi tillbringar tid i gemensamma utrymmen, gör utflykter och på somrarna grillar vi ute på gården.  

Vi kokar kaffe i det gemensamma köket dagligen klockan 10 och 16. Bastun är alltid varm på lördagar, men du kan också få en egen tid om du vill.  

Paulahemmet ligger nära Hoplax station, vilket innebär att det finns goda kommunikationer till olika håll. I närheten finns också en hälsostation, ett bibliotek, matbutiker, en idrottspark och goda möjligheter till friluftsliv. 

Plats

Degermyrvägen 33 A 15, 00320 Helsingfors
Plats på kartan - Öppna kartan i större format(Länk leder till extern tjänst)

Rutten till huvudingången

  • Hållplatsen för skjutstrafik ligger i närheten av ingången, på en plats varifrån det är lätt att ta sig till trottoaren.
  • Rutten till ingången är skyltad, jämn och tillräckligt bred samt belyst.

Huvudingången

  • Ingången är lätt att urskilja och belyst. Ingången har ett tak.
  • Vid ingången finns minst 4 trappsteg som svänger med ett räcke på ena sidan.
  • Dörrarna vid ingången är lätta att urskilja och glasdörrarna har kontrastmarkeringar. Utanför dörren finns tillräckligt med fritt utrymme för att röra sig t.ex. med rullstol. För att öppna dörren ska du trycka på en dörrsummer varefter dörren är lätt att öppna för hand.

I lokalen

  • Verksamhetsstället ligger på samma plan som ingången.
  • Dörrarna i lokalen är lätta att urskilja. Glasdörrarna har kontrastmarkeringar.
  • Det finns en toalett som har angetts som tillgänglig i verksamhetsstället, men den är inte tillräckligt rymlig för en rullstol. Toalettstolen har varken ensidigt eller dubbelsidigt armstöd.
  • En annan toalett som har angetts som tillgänglig finns på plan 2.
  • Vid servicepunkten finns en fast induktionsslinga.