Paula-koti

Tarjoamme Paula-kodissa asumispalvelua nuorille aikuisille, jotka tarvitsevat ohjausta ja tukea itsenäistymiseen.

Paula-kodissa on kaksi seitsemän hengen asumisryhmää, jossa jokaisella asukkaallamme on oma asunto (asuinhuone, minikeittiö, WC ja suihku). Asuntojen lisäksi Paula-kotiin kuuluu yhteistiloja, kuten olohuone, keittiö, sauna ja pesutupa.

Näiden lisäksi Paula-kodilla on yhdeksän asuntoa Haagan lähialueilla: neljä asuntoa samassa taloyhtiössä ja loput viisi lähialueilla.

Paula-kodissa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Ympäristö ei ole täysin esteetön.

Tavoitteena on asukkaidemme itsenäistyminen, joten asuminen Paula-kodissa on väliaikaista. Asumisella ei ole kuitenkaan takarajaa.

Myös Paula-kotiin kuuluvat erillisasunnot auttavat itsenäistymisessä. Sinun on toisin sanoen mahdollista muuttaa itsenäisempään asumiseen siten, että erillisasunnossa Paula-kodin ohjaajien tuki säilyy.

Henkilökuntaamme kuuluu sairaanhoitaja, lähihoitajia, sosionomeja ja mielenterveyshoitaja. Ohjaajilla on kokemusta mielenterveys-, päihde-, ja vammaistyöstä.

Yhteystiedot:

Johtava ohjaaja: Jarmo-Ahti Karppinen
Henkilökunta: p. 09 3102 4812

Yhteystiedot

Laajasuontie 33 A 15, 00320 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 32800, 00099 Helsingin kaupunki
Kuva: Juha Myllymäki
Kuva: Juha Myllymäki

Millaista Paula-kodissa on asua? 

Sinulla on oma asunto, jonka saat sisustaa omilla tavaroillasi. Asunnoissa on valmiina mikro ja jääkaappi, muuten ruoat valmistetaan yhteiskeittiössä. 

Yhteiset tilamme ovat käytössä muun muassa erilaisia ryhmiä, saunomista, ruoanlaittoa ja oleskelua varten. Tilat ovat kahdessa kerroksessa, mutta asunnot sijaitsevat vain alimmassa kerroksessa. 

Saat yksilöllistä ohjausta ja tukea päivittäisten asioiden hoitoon ja opetteluun. Teemme kanssasi henkilökohtaisen ohjaussuunnitelman, jota päivitämme vähintään puolen vuoden välein. 

Ohjaamme ja tuemme sinua muun muassa kodinhoidossa, lääkehoidossa, itsestä huolehtimisessa, koulussa, työssä tai päivätoiminnassa, asioinneissa ja vapaa-ajan suunnittelussa. 

Teemme kotikäyntejä erillisasunnoissa asuvien asukkaidemme luo tarpeiden mukaan, ja erillisasuntojen asukkaiden on mahdollista tulla asioimaan Paula-kotiin. 

Vietämme yhteistä aikaa yhteisissä tiloissa, käymme retkillä ja kesäisin grillaamme pihalla. 

Päivittäin meillä on yhteiset kahvit kello 10 ja 16. Keitämme ne yhdessä yhteisessä keittiössä. Sauna on lämmin aina lauantaisin, mutta saat myös oman saunavuoron halutessasi käyttöösi. 

Paula-koti sijaitsee lähellä Huopalahden asemaa, joten kulkuyhteydet ovat hyvät eri puolille kaupunkia. Lähettyvillä on myös terveysasema, kirjasto, ruokakauppoja, liikuntapuisto ja hyvät ulkoilumahdollisuudet. 

Sijainti

Laajasuontie 33 A 15, 00320 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin yhteydessä on vähintään 4 kääntyvää porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet toisella puolella.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi vaatii summerin painamista, jonka jälkeen avautuu käsin helposti.

Sisätilat

  • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
  • Toimipisteessä on esteettömäksi merkitty wc, jossa ei ole tarpeeksi tilaa pyörätuolille. Wc-istuimen toiselta tai molemmilta puolilta puuttuu käsituki.
  • Toinen esteettömäksi merkitty wc on kerroksessa 2.
  • Toimipisteessä on kiinteä induktiosilmukka.