Paula-koti

Paula-kodissa tarjoamme asumispalvelua vammaispalveluiden täysi-ikäisille asiakkaille, jotka tarvitsevat ohjausta ja tukea itsenäistymiseen.

Paula-kodilla asumisen tavoitteena on asiakkaidemme itsenäistyminen. Meillä on 14 noin kahdenkymmenenviiden neliön vuokra-asuntoa, joihin kuuluu asuinhuoneen lisäksi minikeittiö ja kylpyhuone. Meillä on lisäksi yhteistiloja.

Paula-kodilla on lisäksi tukiasuntoja Haagan lähialueilla. Tukiasunnoissa asuminen edistää itsenäistymistäsi. Tukiasumisessa ohjaajat käyvät sovitusti kotikäynneillä, jolloin voit hoitaa asioitasi yhdessä ohjaajien kanssa ja saada tukea tarvitsemiisi tarpeisiin.

Paula-kodissa henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Ympäristömme ei ole täysin esteetön.

Asuminen Paula-kodissa on luonteeltaan väliaikaista, koska tarkoituksena on, että saat riittävät valmiudet muuttaa vähemmän tuettuun asumiseen. Asumisella ei ole kuitenkaan takarajaa.

Yhteystiedot:

Palveluyksikön päällikkö: Jarmo-Ahti Karppinen, 09 310 73987 (arkisin 9-15)

Henkilökunta (24/7): 09 3102 4812
Sosiaaliohjaaja: Laura Holtari, 09 310 28003 (arkisin 8-15)

Yhteystiedot

Laajasuontie 33 A 15, 00320 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 32800, 00099 Helsingin kaupunki
Kuva: Juha Myllymäki
Kuva: Juha Myllymäki

Millaista Paula-kodissa on asua?  

Sinulla on oma asunto, jonka sisustat omilla huonekaluillasi ja tavaroillasi. Asunnoissa on minikeittiö, jossa on mikroaaltouuni ja jääkaappi. Voit valmistaa yhteiskeittiössä ateriat, joiden tekemiseen tarvitset liettä ja uunia. Keittiössä on ruuanvalmistusvälineet.

Saat tarvitsemaasi tukea ruokailujen suunnittelussa, hankkimisessa ja valmistamisessa. Asiakkaana huolehdit itse ruokailuistasi, Paula-kodissa ei ole yhteisruokailuja.

Tilat ovat kahdessa kerroksessa, mutta asunnot sijaitsevat vain alimmassa kerroksessa.

Paula-kodissa on yhteistiloja, kuten olohuone, keittiö, sauna ja pesutupa. Yhteistiloistamme löytyy pelejä, biljardi- ja pingispöytä, musiikkisoittimia ja muita harrastusvälineitä. Saunaan ja pyykkitupaan voit varata oman vuoron.

Millaista arki on Paula-kodissa?

Saat yksilöllistä ohjausta ja tukea päivittäisten asioiden hoitoon ja opetteluun. Teemme kanssasi henkilökohtaisen asumisen toteuttamissuunnitelman, jota päivitämme vuosittain yhdessä kanssasi.

Ohjaamme ja tuemme sinua kodinhoidossa, lääkehoidossa, itsestä huolehtimisessa, asioinneissa sekä arjen suunnittelussa ja toteuttamisessa, kuten opiskeluun, työhön tai päivätoimintaan liittyvissä asioissa.

Sovimme kanssasi henkilökohtaiset kotikäynti- ja asioidenhoitoajat riippuen tuentarpeistasi.

Vietämme yhteistä aikaa yhteisissä tiloissa, käymme retkillä ja kesäisin grillaamme pihalla. Tuemme sinua löytämään mielekästä vapaa-ajan toimintaa. Päivittäin meillä on yhteinen kahvihetki aamuisin ja iltapäivisin.

Paula-koti sijaitsee lähellä Huopalahden asemaa, joten kulkuyhteydet ovat hyvät eri puolille kaupunkia. Lähettyvillä ovat myös terveysasema, kirjasto, ruokakauppoja, liikuntapuisto, Alppiruusutarha sekä hyvät ulkoilumahdollisuudet.  

Paula-kodin tukiasunnoissa asuessasi sovimme kanssasi tarpeen mukaan kotikäyntiajat, jolloin ohjaajat vierailevat luonasi. Hoidamme silloin kanssasi sovittuja asioita. Sinulla on myös mahdollisuus tulla hoitamaan asioitasi Paula-kotiin tai ottaa yhteyttä ohjaajiin puhelimitse ympäri vuorokauden.

Paula-kodin tukiasunnot sijaitsevat pääasiassa Haagan alueella.

Hakeudut Paula-kodin asiakkaaksi oman asuinalueen vammaistyön sosiaalityöntekijän kautta. Maksat asunnostasi vuokraa ja ylläpitomaksua.

Henkilökunta

Henkilökuntaamme kuuluu sosiaaliohjaaja, sairaanhoitajia, lähihoitajia sekä sosionomeja. Työntekijöillä on kokemusta ja koulutusta neuropsykiatristen asiakkaiden tukemisesta sekä mielenterveys-, päihde-, ja vammaistyöstä. 

Sijainti

Laajasuontie 33 A 15, 00320 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin yhteydessä on vähintään 4 kääntyvää porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet toisella puolella.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi vaatii summerin painamista, jonka jälkeen avautuu käsin helposti.

Sisätilat

  • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
  • Toimipisteessä on esteettömäksi merkitty wc, jossa ei ole tarpeeksi tilaa pyörätuolille. Wc-istuimen toiselta tai molemmilta puolilta puuttuu käsituki.
  • Toinen esteettömäksi merkitty wc on kerroksessa 2.
  • Toimipisteessä on kiinteä induktiosilmukka.