Hoppa till huvudinnehåll

Psykiatriska sjukhuset (Aurorasjukhuset)

Aurorasjukhuset är en enhet inom den specialiserade sjukvården som tillhandahåller psykiatriska utredningar samt psykiatrisk vård och rehabilitering.
Service på svenska
Käytävä, jonka seinillä maalauksia.

Vid sjukhuset finns bland annat en avdelning för psykiatrisk akutvård och avdelningar för affektiva störningar och rehabilitering. Vi ger både dygnetruntvård och öppenvård.

Hos oss arbetar psykiatriker, läkare i specialistutbildning med psykiatri som specialområde, sjukskötare, psykiatriska sjukskötare och närvårdare samt psykologer, socialarbetare och ergoterapeuter.

Vi ger mångsidig vård och rehabilitering ända från sjukdomens tidiga stadier. Vid behov ges fortsatt vård i form av individuellt planerad psykosocial och yrkesinriktad rehabilitering.

Vi tar emot patienter med remiss från läkare eller i brådskande fall från jourmottagningarna vid Malms sjukhus och Haartmanska sjukhuset.

För sjukhusvården tas en vårddagsavgift ut.

I Aurorasjukhusets område finns enheter inom Helsingfors stads psykiatriska öppenvård, till exempel undersöknings- och vårdcentralen för bipolär sjukdom, psykiatriska dagavdelningar och gruppterapicentralen.

Vid Aurorasjukhuset finns också HUS enheter.

Plats

Nordenskiöldsgatan 20, byggnad 15 00250 Helsingfors