Lasten ja nuorten hammashoito

Tarjoamme lapsille ja nuorille maksutonta hammashoitoa vauvasta täysi-ikäiseksi asti.

Alle kouluikäiset

Suuhygienistit ja hammashoitajat tekevät suun ja hampaiden terveystarkastuksia 1-, 3- ja 5-vuotiaille. Toteutamme 1-vuotiaiden tarkastukset pääosin etävastaanottona. Varaa lapsellesi aika Maisassa.

Koululaiset

Kaikki koululaiset saavat kehotteen varata ajan suun ja hampaiden tarkastukseen neljä kertaa peruskoulun aikana. 7- ja 11-vuotiaat saavat kehotteen varata ajan tarkastukseen suuhygienistille. Suuhygienisti ohjaa lapsen tarvittaessa jatkohoitoon hammaslääkärille. 9- ja 14-vuotiaat saavat saavat kehotteen varata ajan hammaslääkärin tekemään tutkimukseen.

Lähetämme huoltajille viestin, kun ajanvaraus suun terveystarkastukseen alkaa. Ajan voi varata Maisassa tai, jos tämä ei ole mahdollista, soittamalla asiakaspalvelukeskukseen. Muunikäisiä koululaisia kutsumme tarkastukseen ja hoitoon yksilöllisen suunnitelman mukaisesti. Lähetämme myös kaikille 17-vuotiaille kirjeen, jossa kerromme mahdollisuudesta käydä ilmaisessa suun terveystarkastuksessa suuhygienistillä. Myös tähän tarkastukseen ajan voi varata Maisassa.

Lukiolaiset ja ammattiin opiskelevat

Jos opiskelet Helsingissä ammatillisessa oppilaitoksessa tai lukiossa, voit tulla hammastarkastukseen suuhygienistin vastaanotolle kotipaikkakunnastasi riippumatta. Suuhygienisti tekee suun terveystarkastuksen ja neuvoo sinua hampaiden hoidossa. Tarvittaessa hän varaa ajan hammaslääkärille. Ota yhteyttä Maisan kautta tai soittamalla. Hoito on maksutonta alle 18-vuotiaille.

Palvelupisteet

27 palvelupaikkaa

Haagan terveysaseman hammashoitola

Osoite: Huovitie 5, 00400 Helsinki

Herttoniemenrannan hammashoitola

Osoite: Petter Wetterin tie 5, 00810 Helsinki

Itäkadun neuvolahammashoito

Osoite: Tallinnanaukio 1, 00930 Helsinki

Jakomäen hammashoitola

Osoite: Vuorensyrjä 8, 00770 Helsinki

Kalasataman hammashoitola

Osoite: Työpajankatu 14 A, 00580 Helsinki

Kallion neuvolahammashoito

Osoite: Toinen linja 4 C, 00530 Helsinki

Kampin neuvolahammashoito

Osoite: Malminkatu 3 F, 00100 Helsinki

Kivelän hammashoitola

Osoite: Sibeliuksenkatu 14, 00260 Helsinki