Kom med och gör Helsingfors matår smakligt!

Mat är ett centralt tema för Helsingfors evenemang och turism år 2024. Kom med och gör Helsingfors matår attraktivt tillsammans med staden och andra aktörer!

På Esplanaden.
År 2024 kommer Helsingfors att vara skådeplatsen för stora evenemang som kretsar kring mat. Ett av årets viktigaste händelser var offentliggörandet av de nordiska restaurangernas Michelin-stjärnor. Helsingfors stad var värd för detta evenemang som ordnades i maj. Evenemanget är ett av världens mest kända inom matbranschen och i Helsingfors samlades därför de allra främsta namnen inom matbranschen i Norden.

För aktörer inom restaurang-, turism- och evenemangsbranschen innebär matåret, som är späckat med matevenemang och särskilt försommarens matveckor 24.5–16.6., fantastiska möjligheter. Här får man presentera Helsingfors mångsidiga matkultur för både evenemangsgäster och media, men framför allt för stadsbor och besökare.

Vi vill samla ett välsmakande urval olika evenemang och upplevelser relaterade till mat och dryck, särskilt under försommarens matveckor, för att lyfta Helsingfors evenemangs- och turistsommar.

Helsingfors matår evenemang 2024(Länk leder till extern tjänst)

Vi bjuder in olika aktörer, föreningar och företag inom restaurang-, turism- och evenemangsbranschen att bygga försommarens matveckor från  Kom med, tillsammans gör vi Helsingfors attraktivt och välsmakande med hjälp av matkultur!

Information för evenemangsarrangörer 

Hur anmäler jag mitt evenemang till matåret?

Vid frågor kontakta

Minna Ermala, enheten Helsingfors turism och destinationstjänster, Business Helsinki, minna.ermala@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post), 09-310 38834(Link startar ett telefonsamtal)