Työtoiminta ja työllistymistä tukeva toiminta toimintakeskuksissa 

Tarjoamme vammaisille helsinkiläisille työtoimintaa ja työllistymistä tukevaa toimintaa.

Työtoiminnassa ja sitä tukevassa toiminnassa pääset tutustumaan työelämään ja opit erilaisia työelämässä tarvittavia taitoja. Harjoittelemme kanssasi työelämän pelisääntöjä ja mietimme yhdessä sinulle sopivia urapolkuja. 

Pääset mukaan työtoimintaan yleensä toimintakeskuksissa, joissa työtoimintaan osallistuminen on sinulle maksutonta. Aterioista peritään maksu.

Toimintakeskus maksaa työmatkasi. Jos liikut julkisilla kulkuneuvolla, saat HSL:n matkakortin. Jos tarvitset kuljetuspalvelua, toimintakeskus maksaa sen.

Työllistymistäsi tukevaa toimintaa voi olla myös tavallisilla työpaikoilla tai alihankintatöinä, joista saat pientä korvausta.

Voit hakea työtoimintaan vammaispalveluhakemuslomakkeella. Toimita täytetty lomake oman asuinalueesi vammaissosiaalityön toimipisteeseen.

Jos olet ruotsinkielinen, toimita lomake Kallion perhekeskuksen toimipisteeseen.   

Kuva: Pertti Nisonen
Kuva: Pertti Nisonen

Tutustu tarkemmin työtoimintaan

Klikkaamalla kysymyksiä näet kysymysten vastaukset.

Työtoiminta on suunnattu heille, jotka osaavat toimia melko itsenäisesti, suoriutuvat annetuista työtehtävistä ja pystyvät noudattamaan muita työhön liittyviä pelisääntöjä, kuten toiminta-aikoja.    

Työtoimintapaikkaa haetaan vammaispalveluhakemuslomakkeella. 

Katso ohjeet vammaispalveluiden hakemiseen

Jos saat myönteisen päätöksen, valitsemme sinulle sopivan työtoimintapaikan joko kaupungin omista asumisyksiköistä tai kaupungin ostopalveluyksiköistä. 

Työtoiminnan alkaessa kanssasi laaditaan yksilöllinen toteuttamissuunnitelma, johon kirjaamme tavoitteesi ja keinot niiden saavuttamiseksi.    

Toimipisteissä on erilaisia tehtäviä, kuten puhtaanapito, ruokahuolto, ympäristönhoito, mediataidot sekä kädentaidot.   

Toimipisteiden työtoiminnasta ei makseta palkkaa, mutta työtoiminnan täsmätyön avulla voit saada lisätuloja. Kanssasi tehtävä tuloselvitys etuudet huomioon otettuina varmistaa, etteivät tulosi pienene. 

Tutustu työtoiminnan täsmätyöhön

Työtoimintaan osallistuminen on maksutonta, mutta aterioista peritään maksu. Toimintakeskus maksaa työmatkasi. Jos liikut julkisilla kulkuneuvolla, saat HSL:n matkakortin. Jos tarvitset kuljetuspalvelua, toimintapiste maksaa sen.    

Työtoiminta voi kestää kuukausia tai vuosia, riippuen sinun voimavaroistasi ja tavoitteistasi. Myös toimintapäivien määrä ja pituus räätälöidään tarpeidesi mukaan.  

Saat meiltä monenlaista ohjausta ja tukea koko työtoimintasi aikana. Tukeen kuuluu muun muassa:   

  •  tukea vuorovaikutukseen muun muassa vaihtoehtoisilla kommunikaatiomenetelmillä  
  • tukea elämänhallintataitojen opiskeluun ja ylläpitämiseen   
  • yksilöllisen toteuttamissuunnitelman  
  • valmennusta ja tukea opiskeluun hakeutumiseen ja työllistymiseen.   

Saat yhteyden työhön valmennukseen soittamalla numeroon 09 310 77 386(Linkki aloittaa puhelun). Numeroon voi lähettää myös tekstiviestin.   

Työhönvalmennuksen osoite on Säästöpankinranta 2 A 4.krs.   

Lue lisää työhönvalmennuksesta