Borgströminmäen tukiasunnot

Borgströminmäen tukiasuntomme sijaitsevat Laajasalossa. Tarjoamme tukiasuntoja helsinkiläisille vammaispalvelujen asiakkaille.
Kuva: Juha Myllymäki

Borgströminmäen tukiasunnot Laajasalossa toimivat yhteistyössä Rudolfin asuntoryhmän ja Sompasaaren tukiasuntojen kanssa. Asukkaaksi hakeudutaan oman sosiaalityöntekijän kautta. Asukkaat tekevät vuokrasopimuksen Setlementtiasuntojen kanssa ja asukkaita koskee normaalit vuokralaisen velvollisuudet.

Borgströminmäen tukiasunnot sijaitsevat Setlementtiasuntojen kiinteistössä. Meillä on kaksikymmentä 33-41 neliön kokoista tukiasuntoa viidessä kerroksessa sekä kaksi etätukiasuntoa.

Borgströminmäen tukiasunnot on sopiva asumismuoto sinulle, jos suoriudut melko itsenäisesti päivittäisistä toiminnoistasi, mutta tarvitset säännöllistä ohjausta ja tukea arjessasi. Ohjaamme tukikäynneillä sovitusti tarpeidesi mukaan ja olemme myös puhelimitse tavoitettavissa.

Ohjaajilta saat tarvittaessa apua myös kodin ulkopuolisiin asiointikäynteihin mm. terveydenhuollon käynteihin.

Yöaikaan meillä ei ole päivystystä eikä henkilökuntaa paikalla.

Yhteystietomme:

Palveluyksikön päällikkö: Tomi Jacobsson, 09 310 64736

Henkilökunta. 09 310 22164

Sähköposti: borgstrominmaen.tukiasunnot@hel.fi

Yhteystiedot

Koirasaarentie 19, 00590 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 59711, 00099 Helsingin kaupunki
Kuva: Juha Myllymäki
Kuva: Juha Myllymäki

Millaista Borgströminmäen tukiasunnoissa on asua?

Meillä on kaksikymmentä 33–41 neliön tukiasuntoa viidessä kerroksessa sekä kaksi etätukiasuntoa. Jokaisessa asunnossa on oma kylpyhuone, keittiö sekä lasitettu parveke.

Talossa on pesutupa ja kaksi saunaa, joihin voit tehdä varauksia. Talon alakerrassa sijaitsee kuntosali sekä asukastila, jotka ovat kaikkien talon asukkaiden käytössä. Asukastila ja kuntosali on mahdollista varata myös omaan käyttöön.

Ohjaajien toimisto sijaitsee tukiasuntojen kanssa samassa rakennuksessa.

Borgströminmäen tukiasunnoissa jokainen asukas saa elää omannäköistä elämää. Saat sisustaa ja kalustaa asuntosi oman mielesi mukaisesti.

Teemme jokaiselle asukkaallemme tuetun asumisen palvelusuunnitelman, johon kirjaamme yhdessä kanssasi tarpeet, tavoitteet ja keinot tavoitteiden saavuttamiseksi.

Borgströminmäen tukiasunnot sijaitsevat idyllisessä Laajasalon kaupunginosassa, jossa on hyvät ulkoilumaastot, meri sijaitsee kävelymatkan päässä. Lauttayhteys keskustaan toimii vuoden ympäri, ja bussilinjat kulkevat säännöllisesti Herttoniemen metroasemalle.

Kauppakeskus Saari on melko lähellä, ja siellä sijaitsevat peruspalvelut. Terveysasema on kauppakeskuksen vieressä.

Millainen arki meillä on?

Arkipäivisin osa asukkaistamme käy töissä, osallistuu työ- tai päivätoimintaan tai opiskelee. Osa asukkaista osallistuu myös erilaisiin harrastuksiin ja kerhoihin.

Järjestämme joka viikko asukaskahvilan asiakkaillemme, johon kaikki asukkaamme ovat tervetulleita. Asukaskahvila mahdollistaa yhteisölliseen toimintaan osallistumisen, mm. pelien pelaamisen. Pääset osallistumaan yhteisen toiminnan suunnitteluun. Toiveiden pohjalta toteutamme mm. yhteisiä lenkkejä, retkiä ja grillausta.

Henkilöstö

Meillä on motivoitunut henkilökunta, joka huomioi sinun yksilölliset tarpeesi ja mielenkiinnon kohteesi. Meidän tarkoituksenamme on tukea sinua elämään omannäköistä ja mahdollisimman itsenäistä elämää.

Henkilökuntamme on tavoitettavissa arkisin 7–21 ja viikonloppuisin 10–17. Yöaikaan henkilökunta ei ole tavoitettavissa. 

Sijainti

Koirasaarentie 19, 00590 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Ainoa esteetön autopaikka sijaitsee ulkona alle 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m.
  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa kulunvalvonta-avaimella.

Sisätilat

  • Toimipisteessä on 4 kerrosta.
  • Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
  • Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.