Rudolfin asuntoryhmä

Rudolfin asuntoryhmä sijaitsee Laajasalossa ja tarjoaa tukiasuntoja helsinkiläisille vammaispalveluiden asiakkaille.

Rudolfin asuntoryhmän kodit sijaitsevat Laajasalossa, metsän ja meren läheisyydessä Laajasalon palvelutalon kanssa yhteisissä tiloissa. Rudolfin asuntoryhmässä on 27 asuntoa, joista osa on yksiöitä, osa kaksioita.

Hakeudut asukkaaksemme Rudolfin asuntoryhmään oman sosiaalityöntekijäsi kautta. Asukkaamme tekevät vuokrasopimuksen Helsingin kaupungin kanssa.

Rudolfin asuntoryhmän tukiasunnot sopivat sinulle, jos suoriudut melko itsenäisesti päivittäisistä toiminnoistasi, mutta tarvitset säännöllistä ohjausta ja tukea arjessa. Ohjaamme sinua tukikäynneillä kotonasi tai puhelimitse. Ohjaajilta saat tarvittaessa apua myös kodin ulkopuolisiin asiointikäynteihin, esimerkiksi terveydenhuollon käynteihin.

Tarjoamme myös asumisvalmennusta kolmessa asunnossa. Asumisvalmennuksen kesto on keskimäärin noin kuukauden. Myös siihen hakeudutaan oman sosiaalityöntekijän kautta.

Henkilökuntamme on tavoitettavissa arkisin 7.30-21 ja viikonloppuisin 10-18. Yöaikaan henkilökunta ei ole tavoitettavissa.

Yhteystietomme:

Palveluyksikön päällikkö: Tomi Jacobsson, 09 310 64736

Henkilökunta: 09 3104 6586
Sähköposti: rudolfin.asuntoryhma@hel.fi

Yhteystiedot

Rudolfintie 17-19, 00870 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 87760, 00099 Helsingin kaupunki
Kuva: Juha Myllymäki
Kuva: Juha Myllymäki

Millaista Rudolfin asuntoryhmässä on asua?  

Jokaisessa asunnossa on oma parveke, keittiö ja kylpyhuone. Asukkaidemme käytössä on palvelutalon yhteinen sauna, yhteisiä tiloja pyykin pesemiseksi ja pienehkö kuntosali.

Palvelutalon palvelut ovat asukkaidemme käytettävissä, ja palvelutalon ravintolassa on mahdollista käydä syömässä maksullista aamiaista ja lounasta.  

Rudolfin asuntoryhmässä jokainen asukas elää omannäköistä elämää. Saat sisustaa ja kalustaa asuntonsa oman mielesi mukaisesti.  

Millainen arki meillä on?  

Teemme jokaiselle asukkaalle tuetun asumisen palvelusuunnitelman, johon kirjaamme yhdessä kanssasi tarpeet, tavoitteet ja keinot tavoitteiden saavuttamiseksi.  

Arkipäivisin osa asukkaistamme käy töissä, työ- tai päivätoiminnassa tai opiskelee. Osa osallistuu myös erilaisiin harrastuksiin ja kerhoihin.  

Meillä saat osallistua vapaa-ajan toiminnan suunnitteluun yhdessä muiden asukkaiden kanssa. Käymme yhdessä muun muassa tapahtumissa ja retkillä. Järjestämme yhteistoimintaa tarpeiden ja toiveiden mukaisesti.

Kävelymatkan päässä asuntoryhmästä sijaitsee lähikauppa ja bussipysäkki. Bussilla on helppo kulkea Herttoniemen metroasemalle.  

Henkilöstö  

Meillä on motivoitunut henkilökunta, joka huomioi sinun tarpeesi ja mielenkiinnon kohteesi. Tarkoituksenamme on tukea sinua elämään omannäköistäsi ja mahdollisimman itsenäistä elämää.  

Henkilökuntamme on tavoitettavissa arkisin kello 7.30–21 ja viikonloppuisin klo 10–18. Yöaikaan henkilökunta ei ole tavoitettavissa.  

Meillä työskentelee sosiaaliohjaaja ja asumisen ohjaajia. 

Sijainti

Rudolfintie 17-19, 00870 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Välittömästi ovien läheisyydessä ei ole pysyviä parkkipaikkoja. Ovien eteen henkilöiden kuljetus onnistuu kuitenkin myös autolla.
 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
 • Kulkureitillä on jyrkkä mäki.
 • Kulkureitillä on vähintään 4 porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
 • Kulkureitillä on yli 6 m pitkä luiska, jossa on välitasanne.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin ovet ovat vaikeasti havaittavat. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa automaattisesti liikkeentunnistimella.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Sisätilat

 • Toimipisteessä on 2 kerrosta.
 • Rudolfin asuntoryhmän tilat sijaitsevat palvelutalon neljännessä ja viidennessä kerroksessa. Asuntoryhmä hyödyntää kuitenkin myös palvelutalon ensimmäisen kerroksen tiloja. Neljännessä ja viidennessä kerroksessa ei ole yleisiä vessoja.
 • Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
 • Tilan keskeisillä kulkureiteillä on alle 6 m pitkä luiska, jossa on käsijohteet toisella puolella.
 • Sisätilojen ovet eivät erotu selkeästi seinästä.
 • Toimipisteessä on esteetön wc kerroksessa 1.