Hampurinkujan asuntoryhmä ja tukiasunnot

Hampurinkujan asuntoryhmä sijaitsee Jätkäsaaressa. Tarjoamme tehostettua palveluasumista ja tuettua asumista kehitysvammaisille aikuisille.
Kuva: Juha Myllymäki

Hampurinkujan asuntoryhmä sijaitsee merellisissä maisemissa Jätkäsaaressa rajoittuen isoon puistoalueeseen. Noin kilometrin päässä ovat Ruoholahden kauppakeskus ja metroasema. Ruoholahden terveysasemalle pääsee hyvin julkisilla yhteyksillä.

Asuntoryhmässämme on 20 tehostetun palveluasumisen asuntoa ja Välimerenkadulla seitsemän tuetun asumisen asuntoa.

Hampurinkujan asunnot sijaitsevat Hekan hissillisessä vuokratalossa viidessä kerroksessa ja ovat kooltaan 34-36 neliötä.

Kaikki asuntomme ovat esteettömiä. Asunnoissa on oma keittotila ja kylpyhuone sekä iso lasitettu parveke.

Hampurinkujan asuntoryhmä soveltuu sinulle, joka suoriudut melko itsenäisesti päivittäisistä toiminnoista, mutta tarvitset kuitenkin säännöllistä ohjausta ja apua arjessa.

Henkilökuntamme on paikalla vuorokauden ympäri.

Henkilökuntamme huolehtii myös perusterveydenhuollon käynneistäsi. Meiltä on myös mahdollista saada saattoapua muillekin asiointikäynneillesi.

Tuetun asumisen asunnossa Välimerenkadulla puolestaan asut itsenäisesti omassa asunnossasi, mutta tarvittaessa saat apua tarpeidesi mukaan asuntoryhmän työntekijöiltä.

Yhteystiedot:

Palveluyksikön päällikkö: Johanna Mäki, 09 310 42508

Henkilökunta (24/7): 09 310 74273, sote.hampurinkujan.asuntoryhma@hel.fi

Yhteystiedot

Hampurinkuja 1 C, 00220 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 22801, 00099 Helsingin kaupunki

Millaista meillä on asua?

Hampurinkujan asuntoryhmässä ja tukiasunnoissa asut omannäköistä elämääsi. Sisustat asunnon omien mieltymysten mukaan. Voit halutessasi valmistaa ruokaa omassa asunnossa tai ostaa ruokapalvelut asuntoryhmästä.

Ohjaajamme voivat avustaa ja ohjata keittiötoiminnoissa.

Sinulla voi olla oma pyykkikone kylpyhuoneessa tai voit käyttää talon yhteistä konetta.

Sisääntulokerroksessa on asukkaiden yhteinen oleskelu- ja ruokailutila. Lisäksi kuudennessa kerroksessa ovat yhteiset saunatilat ja pyykkihuolto.

Saunaa lämmitämme sunnuntaisin. Myös sauna on esteetön. Saunan yhteydessä kuudennessa kerroksessa on parveketerassi, mistä varsinkin kesäaikaan on mukava katsella merelle.

Millainen arki meillä on?

Arkipäivisin osa asukkaistamme osallistuu työ- tai päivätoimintaan. Iltaisin kokoonnumme katsomaan televisiota alakerran oleskelutilaan, jonne toivotamme sinut mukaan tervetulleeksi. Lisäksi meillä löytyy piano, ja välillä ohjaajamme soittavat asukkaiden iloksi.  

Järjestämme asukkaillemme mahdollisuuksien mukaan myös ohjatusti askartelua ja leipomista sekä pidämme yhdessä levyraatia. Meiltä on lyhyt kävelymatka merenrantaan, ja talon sisäpihalta aukeaa pääsy suurelle puistoalueelle. Asuinalueella on paljon lapsia, läheisyydessä on päiväkoti ja koulu.

Kesällä meillä on mahdollisuus viettää grillijuhlia omalla pihalla. Vapaa-ajan toimintaan voit osallistua omien mieltymystesi mukaan. Lähes kaikilla asukkaillamme on henkilökohtainen avustaja, jonka kanssa asukkaat käyvät paljon talon ulkopuolella, esimerkiksi tapahtumissa tai kahvilla kauppakeskuksissa.

Henkilökunta

Henkilökuntaamme kuuluu sosionomeja, sairaanhoitaja, lähihoitajia sekä hoiva-avustajia. Aamuvuorossa työskentelee 4–6 hoitajaa, iltavuorossa 4 hoitajaa ja yövuorossa 1 hoitaja.

Henkilökuntamme on paikalla vuorokauden ympäri. 

Sijainti

Hampurinkuja 1 C, 00220 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa painikkeen avulla automaattisesti.

Sisätilat

  • Toimipisteessä on 6 kerrosta.
  • Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
  • Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Toinen esteetön wc on kerroksessa 6.