Poliklinikka on kiinni 1.7.–26.7.2024

Kehitysvammapoliklinikka on suljettuna heinäkuussa 1.7.–26.7.2024. Palvelemme sinua taas normaalisti ma 29.7.2024 alkaen. 

Varhaiskuntoutus

Tarjoamme varhaiskuntoutusta pikkulapsiperheille.

Kehitysvammapoliklinikka tarjoaa varhaiskuntoutusta perheille, joiden lapsi on asiakkaaksi tullessaan alle 3-vuotias. Monilla näistä lapsista on Downin oireyhtymä.

VARTU-kuntoutuksen (varhaisen tuen) tavoitteena on tarjota eväitä arkipäivään, jotta perhe ja lapsen muu lähiympäristö voisivat tukea lapsen kokonaiskehitystä parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuntoutuspalvelumme sisältää fysioterapeutin ja puheterapeutin koti- tai vastaanottokäyntejä. Räätälöimme palvelun tarpeidenne mukaan. Järjestämme palveluita myös ostopalveluna.

Kannustamme vanhempia hoitamaan vauvaansa niin, että he samalla tukevat liikkumisen valmiuksia ja varhaisten vuorovaikutustaitojen kehitystä. Mietimme yhdessä, miten harjoiteltavat asiat voidaan ottaa huomioon perheen päivittäisissä tilanteissa.

Seuraamme lapsen kokonaiskehityksen etenemistä (Pikku-Portaat -varhaiskasvatus- ja varhaiskuntoutusmalli) sekä liikkumisen kehitystä (AIMS-testistö, Alberta Infant Motor Scale).

Kutsumme lapset vastaanotollemme yleensä vuoden ikäisenä. Perhe tapaa silloin lääkärin ja yksilöllisen tarpeen mukaan muita terapeutteja. Palvelumme täydentävät yleisiä terveyspalveluja kuten lastenneuvolapalveluita.

Kehitysvammapoliklinikan varhaiskuntoutus jatkuu, kunnes lapsi on noin kolmevuotias. Tämän jälkeen arvioimme jatkokuntoutuksen tarvetta.

Lapsen on yleensä mahdollista saada kuntoutusta Kelan kustantamana.

Voit hakeutua palveluun kehitysvammapoliklinikan puhelinneuvonnan kautta.

Palvelumme on maksutonta.

Palvelupisteet

Kehitysvammapoliklinikka

Osoite: Sofianlehdonkatu 8, A-rakennus, 00610 Helsinki