Virtuaaliset palvelut työ- ja päivätoiminnan asiakkaille

Vammaispalveluiden virtuaaliset palvelut eli VIPA tarjoaa digiosallisuutta edistävää työtoimintaa etänä ja kasvokkain.

Virtuaaliset palvelumme ovat osa vammaispalveluiden työtoimintaa. Palvelu on tarkoitettu kehitysvammaisille helsinkiläisille, jotka ovat kiinnostuneita digitaitojen harjoittelusta ja joiden voi olla vaikea kiinnittyä työtoiminnan palveluihin tai jotka tarvitsevat tilapäisiä tai lyhytaikaisia palveluita.  

Asiakkuudet ovat määräaikaisia (6–12 kk), ja pituutta arvioidessamme otamme huomioon yksilöllisen kokonaistilanteesi.  

Meillä VIPAssa on kaksi pienryhmää. Järjestämme toisen ryhmän toimintaa etänä, toisen kasvokkain. Voit osallistua molempiin ryhmiin tai vain toiseen. Lisäksi järjestämme säännöllisesti erilaisia kokeiluryhmiä.  

Ryhmissä opit käyttämään ja hyödyntämään digitaalisia laitteita ja sovelluksia. Meillä harjoittelet omien tavoitteidesi mukaisia digitaitoja. Lisäksi ryhmiin osallistuminen ylläpitää toimintakykyäsi ja antaa rytmiä arkeesi.  

Lisäksi tarjoamme kaikille vammaispalvelun asiakkaille yksilöllistä digitukea. Sen teema voi olla ihan mikä tahansa sinua kiinnostava digiaihe tai digilaite.

Pääset mukaan VIPAn ryhmiin sosiaalityöntekijäsi kautta. Voit tulla luoksemme digitukikäynnille, vaikka et olisikaan VIPAn asiakas. 

 

Ota yhteyttä

Kuvaus
Käyntiosoite: Vammaistyön Vallilan toimipiste Kumpulantie 1, 7. krs 00520 Helsinki PL 7751 Helsinki

Miten pääsen mukaan Virtuaalisten palveluiden työtoimintaan?

Pääset asiakkaaksi vammaispalveluiden sosiaalityöntekijän kautta. Sosiaalityöntekijäsi tekee palvelulähetteen työ- ja päivätoimintaan.  

Voit tulla tutustumaan ryhmään ilman lähetettä ottamalla yhteyttä VIPAn ohjaajaan.  

Jos tarvitset digitukea, kysy VIPAn tai oman toimipisteesi ohjaajalta lisää.  

Mitä toimipisteen työtoiminnassa käytännössä tehdään?

Ryhmät kokoontuvat yleensä kerran viikossa. Toimimme pienryhmissä.  

Digiklubi kokoontuu kasvokkain VIPA:n tiloissa. Digiklubissa harjoittelemme digitaitoja ryhmäläisten kiinnostuksen kohteiden mukaan.  

Ryhmä käynnistyy aina keväällä ja syksyllä. Ryhmän käynnistyessä suunnittelemme yhdessä tulevaa kautta. Päätämme omat ja yhteiset digitavoitteet.  

Virtuaaliklubi kokoontuu verkossa, johon liityt itsenäisesti omalla laitteella. Klubiin voit osallistua mistä tahansa sinulle sopivasta paikasta.  

Virtuaaliklubissa tutustumme digitaitoihin. Lisäksi keskustelemme rennosti, suunnittelemme yhdessä ja huolehdimme arjen ja työelämän pelisääntöjen noudattamisesta. Ryhmässä juttelemme esimerkiksi mukavasta tekemisestä internetissä, tiedonhausta ja digihyvinvoinnista.  

Millaista tukea saan työtoimintaani?  

Virtuaaliset palvelut on kevyen tuen palvelu. Luomme sinulle suunnitelman, jossa otamme huomioon kiinnostuksen kohteesi, vahvuutesi ja tavoitteesi.  

Ohjaamme ja tuemme sinua digiosaamisessa sekä tarvittaessa autamme alussa ryhmän toimintaan osallistumisessa.  

Onko toiminta minulle maksullista?  

Palveluun osallistuminen on maksutonta. Jos haluat ruokailla osallistuessasi kasvokkaiseen toimintaan, aterioista peritään maksu.  

Kuinka kuljetukseni järjestyvät? Ovatko ne minulle maksullisia?  

Jos osallistut kasvokkain kokoontuvaan ryhmään ja liikut julkisilla kulkuneuvolla, saat HSL:n matkakortin. Jos taas tarvitset kuljetuspalvelua, siitä huolehditaan saamasi kuljetuspäätöksen mukaisesti.  

Tarvitsenko omia digilaitteita?  

Etäryhmään osallistuaksesi tarvitset oman laitteen (esim. tietokone, tabletti tai älypuhelin), jossa on toimiva mikrofoni ja kamera. Lähetämme kutsun virtuaaliklubiin sähköpostilla tai tekstiviestillä.  

Kasvokkain kokoontuvissa ryhmissä et tarvitse omaa laitetta.