Roihun ryhmäkoti

Roihun ryhmäkoti sijaitsee Roihuvuoressa. Tarjoamme ryhmäkodissamme ympärivuorokautista palveluasumista vammaisille helsinkiläisille.

Roihun ryhmäkoti sijaitsee vehreässä Roihuvuoressa hyvien liikenneyhteyksien varrella. Ryhmäkodissamme on 27 noin kahdenkymmenen neliön kokoista asuntoa. Jokainen asuntomme soveltuu myös pyörätuolia käyttäville.

Saat apua ja tukea ryhmäkodissamme kaikissa arjen asioissa. Autamme tarvittaessa esimerkiksi peseytymisessä ja pukeutumisessa sekä pyykki- ja siivousasioissa.

Ryhmäkodin lisäksi rakennuksessa toimii kaksi muuta Helsingin kaupungin yksikköä, päiväkoti Porolahti ja Roihuvuoren tukiasunnot.

Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden.

Yhteystietomme:

Palveluyksikön päällikkö: Anu Halla, 09 310 53003

Henkilökunta Roihu 4: 09 310 53004
Henkilökunta Roihu 5: 09 310 47240
Henkilökunta Roihu 6: 09 310 56370

Sähköposti: roihun.ryhmakoti@hel.fi

(sisäänkäynti: Keijukaistenpolku 14 A)

Yhteystiedot

Roihuvuorentie 3 A, käyntiosoite: Keijukaistenpolku 14 A, 00820 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 82860, 00099 Helsingin kaupunki

Millaista Roihun ryhmäkodissa on asua?

Valoisat tilamme on jaettu kolmeen kerrokseen, joissa kussakin on yhdeksän asuntoa sekä yhteinen ruokailutila, olohuone ja parveke.  

Oman asuntosi voit sisustaa omalla tyylilläsi. Voit kutsua vieraita asuntoosi tai käyttää tapaamisiin kerroksesi yhteistiloja tai kellarikerroksen ryhmätilaa.  

Jokaisessa asunnossa on oma kylpyhuone, ja kaikki asunnot soveltuvat myös pyörätuolia käyttäville.

Saunatilamme sijaitsevat kellarikerroksessa, jonne pääset hissillä.

Ruokailet yhdessä muiden saman kerroksen asukkaiden kanssa ruokailutilassa, jonne ruoka haetaan toisen kerroksen keittiöstä. Voit halutessasi osallistua ruuan hakuun, kattamiseen tai astianpesukoneen täyttämiseen ja tyhjentämiseen.

Meillä pääsee saunaan kerran viikossa. Suihkussa voit käydä myös oman asunnon tilavassa kylpyhuoneessa.

Millainen arki meillä on?

Osa asukkaistamme käy arkisin työ- ja päivätoiminnassa, osa viettää eläkepäiviään kotona.

Monet asukkaamme viettävät mielellään yhdessä aikaa oman asuinkerroksensa olohuoneessa tai ruokailutilassa. Siellä voit jutella muiden kanssa, katsoa televisiota ja vaikkapa pelata pelejä. Meillä käy myös joskus kaverikoiria vierailulla.

Viikonloppuisin monet asukkaamme käyvät kylässä ystävien ja perheenjäsenten luona tai vieraat tulevat käymään ryhmäkodissa. Lähellä ryhmäkotia on kahviloita ja ruokapaikkoja, joissa on mukava viettää aikaa. Lähdemme myös joskus yhdessä ravintolaan syömään tai teatteriin.

Saamme ruoat arkisin oman talomme keittiöstä, ja viikonloppuisin ne kuljetetaan ryhmäkotiimme läheisestä Roihuvuoren seniorikeskuksesta.

Henkilöstö

Roihun ryhmäkodin henkilökunta on paikalla vuorokauden ympäri auttamassa sinua ja muita asukkaita arjen toiminnoissa. Me tuemme sinua tekemään itsenäisiä päätöksiä ja ohjaamme aktiiviseen elämään.

Meillä työskentelee lähihoitajia, ohjaajia ja hoiva-avustajia.

Lähellä merenrantaa

Merenranta on lähellä ryhmäkotiamme, ja Roihuvuoren Kirsikkapuistoon on lyhyt matka. Näihin teemmekin retkiä säiden salliessa. Roihuvuoren liikuntapuisto on aivan nurkan takana, ja siellä voi kesällä seurata pesäpallopelejä. Kesäisin teemme retkiä myös eri puolille kaupunkia.

Julkisilla meille pääsee linja-autoilla 80 ja 82, jotka liikennöivät Itäkeskuksen ja Herttoniemen välillä. Palvelut, kuten kaupat ja kirjasto, ovat kävelymatkan päässä ryhmäkodista. 

Sijainti

Roihuvuorentie 3 A, käyntiosoite: Keijukaistenpolku 14 A, 00820 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Ainoa esteetön autopaikka sijaitsee ulkona alle 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on alle 3,6 m.
 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on 2 peräkkäistä porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on alle 6 m pitkä luiska, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi vaatii ovipuhelimen kayttöä, jonka jälkeen aukeaa automaattisesti.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

Sisätilat

 • Toimipisteessä on 6 kerrosta.
 • Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
 • Tilassa on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.
 • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi.
 • Toimipisteessä on esteetön wc kerroksessa -1.