Työllistymisen tuki, työtoiminta ja päivätoiminta

Itsenäiseen elämään kuuluu työnteko tai muu mielekäs tekeminen. Autamme sinua itsesi näköisen elämän arjessa.

Työvalmennus

Jos oma työpolku ei ole vielä löytynyt, voit hakea apua etsintään esimerkiksi kaupungin työllisyyspalveluista tai nuorten neuvonta- ja ohjauspiste Ohjaamosta.

Tutustu Helsingin työllisyyspalveluihin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Tutustu Ohjaamon palveluihin(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Myös Helsingin vammaispalvelut järjestävät työhönvalmennusta 18 vuotta täyttäneille vammaispalvelun asiakkaille. Saat apua työhakemusten tekemisessä ja sopivan työpaikan etsimisessä. Työhönvalmennuksen päätavoitteena on työllistymisesi koko- tai osa-aikaisesti. 

Tutustu työhönvalmennukseen

Työtoiminta

Vammaispalvelut ja aikuissosiaalityö järjestävät  työtoimintaa, jossa voit harjoitella työelämätaitoja.  

Vammaispalveluiden järjestämässä työtoiminnassa pääset tutustumaan työelämään ja opit erilaisia työelämässä tarvittavia taitoja. Harjoittelemme kanssasi työelämän pelisääntöjä ja mietimme yhdessä sinulle sopivia urapolkuja. 

Tutustu vammaistyön järjestämään työtoimintaan

Aikuissosiaalityön järjestämä työtoiminta on tarkoitettu työikäisille 18-65-vuotiaille helsinkiläisille, jotka tarvitsevat vamman, sairauden tai muun syyn takia erityistukea työllistymiseen tai työtoimintaa toimintakykynsä ylläpitämiseen. Olet palveluun päästäksesi joko työkyvyttömyyseläkkeellä tai kuntoutustuella.

Tutustu aikuissosiaalityön järjestämään työtoimintaan

Päivätoiminta

Jos et voi vammasi tai sairautesi vuoksi voi opiskella, työskennellä tai osallistua työtoimintaan, päivätoiminta voi tuoda elämääsi mielekästä tekemistä. Suunnittelemme sinulle päivätoimintaa varten omat henkilökohtaiset tavoitteet. Laadimme ne yhdessä sinun ja sinulle tärkeiden ihmisten kanssa.

Tutustu päivätoimintaan

Kuljetuspalvelut

Jos työssäkäynti tai muut normaalin elämän matkat eivät onnistu julkisilla liikennevälineillä, saatat tarvita kuljetuspalveluja.

Mikäli suunnittelet ajokortin ja auton hankkimista, kaupunki voi tukea auton tai auton lisälaitteiden hankkimisessa.

Tutustu kuljetuspalveluun ja muihin liikkumisen tukiin