Kalasataman palveluasumisryhmä

Tarjoamme palveluasumista vaikeasti liikuntavammaisille helsinkiläisille, jotka tarvitsevat tukea päivittäistoiminnoistaan selviytyäkseen.

Kalasataman palveluasumisryhmä tarjoaa ympärivuorokautisesti avustettua asumispalvelua vaikeasti liikuntavammaisille helsinkiläisille.

Ryhmään kuuluu kymmenen esteetöntä vuokra-asuntoa, yhteistilat sekä oma pieni pihamaa.

Työntekijämme työskentelevät kolmessa vuorossa, ja tavoitat henkilökuntamme turvapuhelinjärjestelmän kautta ympärivuorokauden.

Avustamme asukkaitamme kaikissa päivittäisissä asumisen toiminnoissa, joissa he tarvitsevat apua.

Asuminen palveluasumisryhmässä on henkilökunnan apua lukuun ottamatta verrattavissa normaaliin, itsenäiseen vuokra-asumiseen. Asuminen palveluasumisryhmässämme on henkilökunnan apua lukuun ottamatta verrattavissa normaaliin, itsenäiseen vuokra-asumiseen. Maksat itse kaikki menosi, kuten vuokran, ruokaostokset, lääkkeet ja hygieniatarvikkeet.

Henkilökunnan antama apu on sinulle maksutonta.

Käytät terveydenhoidossasi yhteiskunnan yleisiä normaaleja palveluja. Henkilökuntamme auttaa sinua palvelujen käytössä tarpeen mukaan.

Jokaisella asukkaallamme on yksilöllinen, yhdessä laadittu asumisentoteuttamissuunnitelma, johon kirjaamme tarpeesi ja toiveesi. Tuemme sinua, jotta selviydyt arjenhallinnasta mahdollisimman itsenäisesti.

Yhteystietomme:
Esihenkilö Eeva Heikkilä: p. 050 541 1305
Henkilökunta: p. 040 663 8512

Yhteystiedot

Junonkatu 9 B, 00540 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 54601, 00099 Helsingin kaupunki
Kuva: Juha Myllymäki

   

Millaista Kalasataman palveluryhmässä on asua? 

Palveluasumisryhmämme sijaitsee tavallisessa vuokrakerrostalossa, ja siihen kuuluu kymmenen erillistä, esteetöntä vuokra-asuntoa, yhteiset oleskelutilat, henkilökunnan tilat sekä oma pihamaa. Taloyhtiön esteetön sauna on asukkaiden varattavissa, samoin taloyhtiön yhteiset kerhotilat. 

Palveluasumisryhmä sijaitsee meren välittömässä läheisyydessä, esteettömässä ympäristössä, palvelujen ja hyvien ulkoilumaastojen läheisyydessä. 

Tuemme asukkaitamme selviytymään arjenhallinnasta mahdollisimman itsenäisesti. Periaatteisiimme kuuluu asukkaidemme omatoimisuuden ja elämänhallinnan vahvistaminen. 

Sijainti

Junonkatu 9 B, 00540 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu ja siinä on liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi vaatii summerin painamista, jonka jälkeen avautuu käsin helposti.

Sisätilat

  • Toimipisteessä on 2 kerrosta.
  • Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
  • Tilassa on käytetty liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
  • Toimipisteessä on esteetön wc kerroksessa 2.
  • Toinen esteetön wc on kerroksessa 1.