Jätkäsaaren palveluasumisryhmä

Tarjoamme ympärivuorokautista palveluasumista vaikeasti liikuntarajoitteisille helsinkiläisille.
Kuva: Juha Myllymäki

Jätkäsaaren palveluasumisryhmässä tarjoamme palveluasumista vaikeasti liikuntarajoitteisille helsinkiläisille. Palveluasumisryhmään kuuluu kymmenen esteetöntä vuokra-asuntoa. Viereisessä korttelissa sijaitsee viisi tukiasuntoa, joiden asukkaita henkilökuntamme avustaa päiväsaikaan.

Työntekijämme työskentelevät kolmessa vuorossa, ja tavoitat henkilökuntamme turvapuhelinjärjestelmän kautta ympärivuorokauden. Tuemme asukkaitamme ympäri vuorokauden.

Kaikki asuntomme ja tilamme ovat erityisesti liikuntarajoitteisille suunniteltuja.

Palveluasumisryhmässä saat ympärivuorokautista apua niissä päivittäisissä toiminnoissa, joista et itse selviydy; esimerkiksi siirtymisissä, pukeutumisessa, peseytymisessä, ruokailuissa, vaatehuollossa sekä asunnon siisteydessä.

Asuminen palveluasumisryhmässä on henkilökunnan apua lukuun ottamatta verrattavissa normaaliin, itsenäiseen vuokra-asumiseen. Maksat itse kaikki menosi, kuten vuokran, ruokaostokset, lääkkeet ja hygieniatarvikkeet.

Henkilökunnan antama apu on sinulle maksutonta.

Käytät terveydenhoidossasi yhteiskunnan yleisiä normaaleja palveluja. Henkilökuntamme auttaa sinua palvelujen käytössä tarpeen mukaan.

Yhteystietomme:
Esihenkilö: Eeva Heikkilä p. 050 541 1305
Henkilökunta: p. 040 828 7618

Yhteystiedot

Suezinkatu 3 B, 00220 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 18800, 00099 Helsingin kaupunki
Kuva: Juha Myllymäki
Kuva: Juha Myllymäki

Millaista Jätkäsaaren asumisryhmässä on asua? 

Palveluasumisryhmämme sijaitsee tavallisessa vuokrakerrostalossa, ja siihen kuuluu kymmenen esteetöntä vuokra-asuntoa, yhteiset oleskelutilat sekä henkilökunnan tilat. Naapurikerrostalossa sijaitsee viisi tukiasuntoa. Taloyhtiön sauna on asukkaiden varattavissa, samoin taloyhtiön yhteiset kerhotilat. 

Tuemme asukkaitamme selviytymään arjenhallinnasta mahdollisimman itsenäisesti. Periaatteisiimme kuuluu asukkaidemme omatoimisuuden ja elämänhallinnan vahvistaminen. 

Jokaisella asukkaallamme on yksilöllinen, yhdessä laadittu asumisentoteuttamissuunnitelma, johon kirjaamme tarpeesi ja toiveesi. Tuemme sinua, jotta selviydyt arjenhallinnasta mahdollisimman itsenäisesti. 

Sijainti

Suezinkatu 3 B, 00220 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu ja siinä on liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa painikkeen avulla automaattisesti.

Sisätilat

 • Toimipiste sijaitsee kerroksessa 2.
 • Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
 • Tilassa on käytetty liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.
 • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
 • Toimipisteessä on esteetön wc kerroksessa 2.
 • Toinen esteetön wc on kerroksessa 2.
 • Kolmas esteetön wc on kerroksessa 2.