Majakan asuntoryhmä

Majakan asuntoryhmä Herttoniemessä tarjoaa ohjattua asumista kehitysvammaisille helsinkiläisille. Majakassa jokaisella on oma asunto.

Tarjoamme Majakan asuntoryhmässä ohjattua asumista 12 kehitysvammaiselle helsinkiläiselle. Ohjattu asuminen sopii sinulle silloin, jos avun tarpeesi ei ole suuri. Ohjatussa asumisessa ei ole yövalvontaa.

Henkilökuntamme on paikalla arkisin klo 7-22.30 ja viikonloppuisin klo 8-22.30.

Suunnittelemme yhdessä kanssasi päivittäisiä toimintoja sekä tuemme ja ohjaamme arkeasi, jotta opit toimimaan elämässäsi mahdollisimman itsenäisesti. Asut omassa asunnossasi, mutta voit viettää yhteistä aikaa muiden kanssa.

Majakassa työskentelee viisi ohjaajaa, johtaja on yhteinen kahden muun asumisyksikön kanssa.

Yhteystietomme:

Johtava ohjaaja: Suvi Heino p.09 3102 8909
Henkilökunta: p. 09 3104 6010
Sähköposti: majakka.asuntoryhma@hel.fi

Yhteystiedot

Abraham Wetterin tie 18 A, 00880 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 6350, 00099 Helsingin kaupunki
Kuva: Juha Myllymäki
Kuva: Juha Myllymäki

Millaista Majakassa on asua? 

Viihtyisissä 38 neliön asunnoissa on oma kylpyhuone, keittonurkkaus sekä ihana viherhuone. Asukkaiden käytössä on myös yhteinen saunaosasto.  

Alakerrassa on olohuone-ruokailutila sekä henkilökunnan tilat, yläkerrassa sijaitsee saunaosasto. 

Voit viettää aikaa Majakan yhteisissä tiloissa yhteisöllisesti osallistumalla yhteisiin ruokahetkiin ja kotitöihin sekä viettää aikaa pelejä pelaten ja asuintoverien kanssa seurustellen. 

Majakan asuntoryhmä toimii Herttoniemessä hyvien kulkuyhteyksien ja palvelujen äärellä.  

Majakalla on mielenkiintoinen tarina, sillä se sai alkunsa muutaman itähelsinkiläisen kehitysvammaperheen ajatuksesta. He halusivat edistää hanketta, jossa ennestään tutut nuoret voisivat muuttaa yhteiseen asumisyksikköön ja jossa jokainen saisi tarvitsemaansa tukea ja ohjausta. 

Lisäksi asumisyksikön tulisi sijaita hyvien liikenneyhteyksien varrella lähellä palveluita. 

Kaupunki antoi hankkeelle hyvät puitteet. Majakka toteutettiin uudenlaisella mallia, jossa kokemusasiantuntijat olivat vahvasti mukana, mutta kaupunki johti ja veti hanketta sekä toimi rakennuttajana. 

Sijainti

Abraham Wetterin tie 18 A, 00880 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi vaatii summerin painamista, jonka jälkeen avautuu käsin helposti.

Sisätilat

  • Toimipisteessä on 6 kerrosta.
  • Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.