Helsingin rakennusvalvonta ja muita kaupunkiympäristön toimialan palveluja on kiinni 8.–28.7.2024.

Sulkuaikana rakennusvalvonta ei järjestä ennakkoneuvotteluita tai käsittele lupia. Lisäksi kiinni ovat seuraavat palvelut: rakennusvalvonnan arkisto ja ajanvarauksiin liittyvät palvelut, maa- ja kallioperään liittyvä asiakaspalvelu, maalämpöön liittyvä naapurin suostumusten käsittely, jos naapurina on Helsingin kaupunki.

Kaupunkimittauspalvelut on pääosin suljettu 8.–28.7.2024. Sulun aikana tehdään vain poikkeuksellisen kiireelliset työt. Asiakaspalvelu on avoinna normaalisti.

Tontit ja rakentamisen luvat

Näiltä sivuilta löydät tietoa rakentamisen luvista ja valvonnasta, tonteista sekä kiinteistötoimituksista, kun rakennat tai suunnittelet rakennushanketta Helsingissä.

Parvehyggeily
Ihmisiä infotapahtumassa
Kuva: Janne Hauta-aho

Rakennuttajainfosta tuli perinne heti ensimmäisestä tapahtumasta alkaen

Helsingin kaupungin 13.9.2023 järjestämä uusi ammattirakentajien tapahtuma saavutti monisatapäisen yleisön, johon kuului rakennuttajakumppaneita sekä kaupungin omaa henkilöstöä. Seminaarista ja minimessuista koostuneesta tapahtumasta tehdään vuosittain toistuva perinne.

Tiiviisiin tietoiskuihin kaupungin tarjoamista palveluista asuntorakentamisprosessin eri vaiheissa voi tutustua oheisesta infopaketista tai videotallenteelta.   

 

Citytalo Kalasatamassa
Kuva: Simo Karisalo

Helsingin uusi rakennusjärjestys tuli voimaan 7.6.2023

Helsingin kaupungin rakennusjärjestyksessä määrätään muun muassa siitä, mitä voi rakentaa ja korjata ilman rakennusvalvonnan lupaa. Uutta rakennusjärjestystä sovelletaan sen voimaantulon jälkeen vireille tuleviin asioihin.

Rakennusvalvonnan asiakasohjeita päivitetään uuden rakennusjärjestyksen johdosta. Päivitettävät ohjeet pyritään julkaisemaan kesäkuun loppuun menneessä. Niistä tiedotetaan ajankohtaista-sivulla (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).

Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/tontit.