Tontit ja rakentamisen luvat

Näiltä sivuilta löydät tietoa rakentamisen luvista ja valvonnasta, tonteista sekä kiinteistötoimituksista, kun rakennat tai suunnittelet rakennushanketta Helsingissä.

Parvehyggeily
Ihmisiä infotapahtumassa

Rakennuttajainfosta tuli perinne heti ensimmäisestä tapahtumasta alkaen

Helsingin kaupungin 13.9.2023 järjestämä uusi ammattirakentajien tapahtuma saavutti monisatapäisen yleisön, johon kuului rakennuttajakumppaneita sekä kaupungin omaa henkilöstöä. Seminaarista ja minimessuista koostuneesta tapahtumasta tehdään vuosittain toistuva perinne.

Tiiviisiin tietoiskuihin kaupungin tarjoamista palveluista asuntorakentamisprosessin eri vaiheissa voi tutustua oheisesta infopaketista tai videotallenteelta.   

Citytalo Kalasatamassa Antareksenkatu. Kuva: Simo Karisalo

Helsingin uusi rakennusjärjestys tuli voimaan 7.6.2023

Helsingin kaupungin rakennusjärjestyksessä määrätään muun muassa siitä, mitä voi rakentaa ja korjata ilman rakennusvalvonnan lupaa. Uutta rakennusjärjestystä sovelletaan sen voimaantulon jälkeen vireille tuleviin asioihin.

Rakennusvalvonnan asiakasohjeita päivitetään uuden rakennusjärjestyksen johdosta. Päivitettävät ohjeet pyritään julkaisemaan kesäkuun loppuun menneessä. Niistä tiedotetaan ajankohtaista-sivulla  (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun).