Lyhytaikaisyksikkö Harbo

Harbon lyhytaikaisyksikkö tarjoaa eripituisia lyhytaikaisia hoitojaksoja vammaisille helsinkiläisille nuorille.

Lyhytaikaisyksikössä Harbossa asut lyhyiden hoitojaksojen ajan. Tavoitteena on, että ensisijainen asumismuotosi jatkuu hoitojakson jälkeen.

Järjestämme hoivaa ja tukea omaistesi levon tai loman ajaksi sekä äkillisessä tilanteessa. Tilapäishoidon jakson aikana käyt normaalisti omissa toiminnoissasi, siis esimerkiksi koulussa ja päivä- tai työtoiminnoissa.

Harbossa on kuusi lyhytaikaishoidonpaikkaa sekä yksi kriisipaikka. Henkilökuntaamme on paikalla ympäri vuorokauden.

Toimimme väistötiloissa Meri-Rastilassa vuoden 2024 loppuun.

Yhteystiedot:

Palveluyksikön päällikkö: Marjo Laukkanen, 09 310 51908

Yksikön hoitajat: 09 310 70736

Sähköposti: sotepe.lyhytaikaisyksikko.harbo@hel.fi

Yhteystiedot

Harbonkatu 1, 00980 Helsinki Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 6980, 00099 Helsingin kaupunki

Millaista Harbossa on asua?

Lyhytaikaishoitojakson ajaksi saat yksiköstämme oman huoneen, jonne voit tuoda mukanasi sinulle tärkeitä esineitä, kuten leluja tai musiikkivälineitä. Yksikössämme on pelejä ja leluja sekä muuta viriketoimintaa.

Millainen arki meillä on?

Arkipäivinä käyt normaalisti koulua. Iltaisin voit leikkiä, pelata pelejä, askarrella, katsella televisiota tai kuunnella musiikkia yhdessä ohjaajiemme kanssa. Ulkoilemme ja teemme retkiä säännöllisesti lähiluontoon. Viikonloppuisin järjestämme erilaisia aktiviteetteja yhdessä ohjaajien ja muiden nuorten kanssa.

Lisäksi opettelet kanssamme erilaisia elämäntaitoja, kuten kaupassakäyntiä ja kodin arjen askareita, ruoanlaittoa tai pyykinpesua omien voimavarojesi mukaisesti. Pyrimme tukemaan, kasvattamaan ja ohjaamaan jokaista asukastamme kohti mahdollisimman itsenäistä elämää aikuisuudessa.  

Henkilöstö

Yksikössämme työskentelee lähihoitajia, sairaanhoitaja sekä sosionomi. Teemme moniammatillista yhteistyötä Kehitysvammapoliklinikan sekä sinun verkostojesi kanssa omien tarpeidesi mukaan. Henkilökuntaamme on paikalla ympärivuorokautisesti.

Toimimme väistötiloissa Meri-Rastilassa vuoden 2024 loppuun, jonka jälkeen siirrymme peruskorjattuihin toimitiloihimme Töölöön. 

Sijainti

Harbonkatu 1, 00980 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)