Auran ryhmäkoti

Auran ryhmäkoti tarjoaa tehostettua palveluasumista vammaisille helsinkiläisille.
Kuva: Juha Myllymäki

Pohjois-Helsingin Latokartanossa sijaitsevassa ryhmäkodissa henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden.

Ryhmäkodissa on 11 asukkaan lisäksi 3 tukiasukasta, jotka saavat tukeamme omaan ryhmäkodin kotiinsa. Asuinkerroksessa on yhteinen keittiö, ja jokaisella asukkaallamme on oma huone, jossa on tilava kylpyhuone.

Auran ryhmäkoti sopii sinulle, jos suoriudut melko itsenäisesti päivittäisistä toiminnoistasi mutta tarvitset säännöllistä arjen apua ja tukea ohjaajalta.

Henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden.

Yhteystietomme:

Palveluyksikön päällikkö: Minna Valkeapää-Ristola, 09 310 73893

Henkilökunta: 09 3104 4410 ja 09 3104 4477

Sähköposti: auran.ryhmakoti@hel.fi

Yhteystiedot

Metsänhoitajankatu 4, 00790 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 79831, 00099 Helsingin kaupunki
Kuva: Juha Myllymäki
Kuva: Juha Myllymäki

Millaista Auran ryhmäkodissa on asua?

Aura tarjoaa turvallisen ja viihtyisän kodin sekä elinpiirin.

Auran ryhmäkodissa jokainen asukas saa elää omannäköistä elämää. Jokaisella asukkaalla on oma, tilava huone sekä kylpyhuone. Osassa asuntoja on myös oma parveke. Voit halutessasi sisustaa ja kalustaa huoneesi oman mielesi mukaisesti ja kutsua sinne vieraita.

Asuintilojen yhteydessä on kaksi avaraa olohuonetta ja iso keittiö sekä yhteinen parveketila. Alakerrassa sijaitsevat saunaosasto ja kodinhoitotilat, joista ovat uloskäynnit Auran omalle piha-alueelle.  

Auran ryhmäkodin lähellä kävelymatkan päässä on kaksi K-kauppaa. Lähellä on myös hyvät ulkoilumahdollisuudet, muutama ravintola sekä Prisma 2,1 km päässä.  

Sauna lämpiää halukkaille kerran viikossa. Tuemme ja autamme asukkaitamme yksilöllisesti heidän tarpeidensa mukaan mahdollisimman itsenäiseen elämään.

Millainen arki meillä on?

Osa asukkaistamme käy töissä kodin ulkopuolella työ- tai päivätoimintakeskuksissa.

Saat tarvitsemasi tuen ohjaajilta, jotka huolehtivat myös lääkehoidostasi sekä terveyden- ja sairaanhoidostasi. Saamme terveyden- ja sairaanhoitopalvelut terveyskeskuksesta tai kehitysvammapoliklinikalta.  

Vapaa-aikaa asukkaamme viettävät omien mieltymystensä mukaan kerhoissa ja muissa harrastustoiminnoissa. Käymme mahdollisuuksien mukaan myös elokuvissa, konserteissa ja museoissa.  

Henkilökunta huolehtii perusterveydenhuoltokäynneistäsi.  

Henkilöstö

Meillä on motivoitunut henkilökunta, joka huomioi mielenkiinnon kohteesi ja tarpeesi. Meidän tarkoituksenamme on tukea ja auttaa sinua elämään oman näköistäsi elämää ja tekemään itsenäisiä päätöksiä.  

Henkilökuntamme on paikalla joka päivä ympäri vuorokauden ohjaamassa ja auttamassa sinua ja muita asukkaitamme arjen toiminnoissasi.

Ryhmäkodissa työskentelee ohjaajia (AMK), lähihoitajia ja palveluyksikön päällikkö. Ohjaajat huolehtivat tarvittaessa myös samassa talossa asuvien tukiasukkaiden ohjauksesta.

Läheiset osallisia arjessamme

Meillä asukkaiden läheiset ja omaiset ovat aktiivisesti osallisena arjessamme. Meillä vieraillaan usein ja omaiset voivat osallistua vapaa-ajan toimintaan, kuten retkille.  

Julkisilla meille pääsee julkisella liikenteellä, mutta talon edessä on myös neljän tunnin parkkipaikkoja.   

Sijainti

Metsänhoitajankatu 4, 00790 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
 • Kulkureitillä on alle 6 m pitkä luiska, jossa on käsijohteet toisella puolella.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on alle 6 m pitkä luiska, jossa on käsijohteet toisella puolella.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.

Sisätilat

 • Toimipiste sijaitsee kerroksessa 1.
 • Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot eivät ole sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
 • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
 • Toimipisteessä on esteetön wc kerroksessa 1.
 • Toinen esteetön wc on kerroksessa 0.
 • Kolmas esteetön wc on kerroksessa 0.