Kipparintalo

Tarjoamme Kipparintalossa Kalasatamassa asumispalveluita aikuisille kehitysvammaisille ja autismin kirjon helsinkiläisille.
Kuva: Juha Myllymäki

Kipparintalo sijaitsee Kalasatamassa meren ja luonnon lähellä, Mustikkamaan kupeessa. Kipparintalossa asuu 15 kehitysvammaista aikuista.

Kipparintalon taustalla on Savulaiset ry, jonka aloitteesta talon rakentaminen ja toiminnan suunnittelu alkoi yhteistyössä Helsingin kaupungin sekä Setlementtiasuntojen kanssa.

Kipparintalossa on yhteisöllistä palveluasumista sekä ympärivuorokautista palveluasumista. Yhteisöllinen palveluasuminen sopii jonkin verran apua, tukea ja ohjausta tarvitseville. Ympärivuorokautisessa palveluasumisessa asukkaiden avun tarve on runsaampaa. Kipparintalossa he ovat autismin kirjolla olevia.

Työntekijämme ovat paikalla ympärivuorokauden.

Yhteystietomme:

Palveluyksikön päällikkö, Ritva Ojala, 09 310 74309

Henkilökunta: 09 3104 3886
Sähköposti: kipparintalo.henkilokunta@hel.fi

Yhteystiedot

Arcturuksenkatu 6, 00540 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 6900, 00099 Helsingin kaupunki
Kuva: Juha Myllymäki
Kuva: Juha Myllymäki

Millaista Kipparintalossa on asua?

Kipparintalossa asut omassa vuokra-asunnossa, jonka sisustat omilla huonekaluillasi ja läheistesi tuella. Asunnoissa on oma keittiö sekä kylpyhuone.  

Kipparintalo toimii kolmessa kerroksessa. Yksikössä on yhteinen olohuone, ruokailutila, sauna, kuntoilutila sekä kodinhoito- sekä pyykkitila.

Sinun on mahdollista syödä Kipparintalon tarjoamaa ruokaa. Toisinaan asukkaamme menevät syömään muualle tai hankkivat mieleisensä aterian itselleen. Voit ruokailla omassa rauhassa asunnossasi tai käyttää Kipparintalon yhteistä ruokailutilaa.  

Millaista arki on Kipparintalossa?

Asukkaamme käyvät päivä- ja työtoiminnoissa sekä opiskelevat. Iltaisin sekä viikonloppuisin vietämme aikaa yhdessä olohuoneessa esimerkiksi pelaillen tai kokkaillen.

Asukkaamme ulkoilevat yhdessä työntekijöiden kanssa ja tekevät erilaisia retkiä sekä osallistuvat kulttuuritapahtumiin.  

Kipparintalossa on tarkoitus elää mahdollisimman omannäköistä elämää. Olemme kuulleet asukkaaltamme esimerkiksi kommentin, kuinka ”on kiva kun on kavereita, yksin ei koskaan tarvitse olla, jos ei itse halua”.  

Henkilöstö

Kipparintalossa keskeistä on asioiden yhdessä tekeminen, itsenäistymisen ja aikuisuuden tukeminen sekä itsemääräämisoikeus.  

Työntekijämme auttavat ja ohjaavat yksilöllisen tarpeen mukaan esimerkiksi lääkehoidossa, siivouksissa, asioinneissa, ruoanlaitossa sekä vapaa-ajan vieton järjestelyissä.  

Teemme tiivistä yhteistyötä omaisten sekä muiden yhteistyöverkostojen kanssa.

Yksikössä työskentelee lähihoitajia, sairaanhoitaja ja sosionomeja.  

Sijainti

Arcturuksenkatu 6, 00540 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi vaatii summerin painamista, jonka jälkeen avautuu käsin helposti.

Sisätilat

  • Toimipisteessä on 4 kerrosta.
  • Tilassa on vaikeasti havaittava hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
  • Tilassa on käytetty liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
  • Toimipisteessä on esteetön wc kerroksessa 0.