Toimintakyvyn arviointi ja kuntoutussuunnitelma

Kartoitamme toimintakykyäsi, arjessa selviytymistä ja erityisen tuen tarpeitasi.

Kehitysvammapoliklinikan palveluissa arvioimme ja suunnittelemme kuntoutusta yhdessä sinun, perheesi ja lähityöntekijöiden kanssa.

Lisäksi arvioimme ja tuemme käyttäytymisen ja mielenterveyden kysymyksissä sekä arjen haasteissa. Seuraamme hoitosi tilannetta mahdollisten psyykelääkkeiden tai epilepsian osalta. Tarvittaessa konsultoimme erikoissairaanhoitoa.

Teemme toimintakyvyn arvioita ja lausuntoja, jotka voivat koskea myös apuvälineitä, erilaisia tukia ja etuuksia sekä kouluvalmiuksia.

Kuntoutuspalveluja suunniteltaessa tarvitaan toimintakyvyn ja terapiatarpeen arvio, jonka pohjalta lääkäri tekee lausunnon.

Kuntoutussuunnitelma on suositus siitä, miten toimintakykyäsi tuetaan arjessa. Laadimme suunnitelman kehitysvammapoliklinikalla järjestettävällä vastaanotolla 1-3 vuodeksi kerrallaan.

Kuntoutushakemuksen Kelaan teet itse perheesi tai jonkun muun asioistasi huolehtivan kanssa. Kela vastaa hakuun liittyvästä neuvonnasta ja ohjauksesta. Kelalta haetaan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta.

Kun Kela ei myönnä kuntoutusta, sinun on mahdollista hakea Helsingin kaupungin lääkinnällistä kuntoutusta. Silloin lähetteen tekee kehitysvammapoliklinikan terapeutti. Lääkinnällisen kuntoutuksen kriteereistä vastaa sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut.

Kuntoutuspalvelut toteuttavat pääosin yksityiset palveluntuottajat.

Saat lisätietoa palvelutarpeen ensiarvioinnista ma, ti, to ja pe klo 9-11 numerossa 09 310 40400 (takaisinsoitto, jos on jonoa).

Palvelemme ruotsiksi ti ja to klo 10-12 numerossa 09 310 40401.

Palvelupisteet

Kehitysvammapoliklinikka

Osoite: Sofianlehdonkatu 8, A-rakennus, 00610 Helsinki