Toimintakeskus Landbo

Toimintakeskus Landbossa on kolmisenkymmentä asiakaspaikkaa.

Toimintakeskus Landbo sijaitsee itäisessä Helsingissä entisen Sipoon alueella. Asiakkaamme ovat yli 18-vuotiaita peruskoulunsa päättäneitä helsinkiläisiä. Tilamme ovat esteettömät ja sijaitsevat yhdessä tasossa.

Käytämme toiminnassamme puhetta tukevia menetelmiä, kuten kuvakommunikaatiota, tukiviittomia ja kehonkieltä. Asiakkaillamme voi olla henkilökohtaisia puhe- tai kommunikointilaitteita.

Toiminnassamme on kaksi painopistettä, jotka ovat luova toiminta ja luontolähtöinen toiminta. Luovan toiminnan materiaaleissa käytämme pääasiassa kierrätys- tai ylijäämämateriaaleja. Luontolähtöisessä toiminnassa hyödynnämme ympäröivää luontoa ja omaa pihaa, jossa on muun muassa hyötykasveja. Luontolähtöisen toiminnan tavoitteena on hyvinvoinnin ja toimintakyvyn ylläpito.

Meillä on kaksi kotiryhmää, Kuusi ja Kallio. Asiakkaamme osallistuvat viikon aikana monipuolisesti erilaisiin ryhmiin, ulkoilevat ja voivat seurustella toimintakeskuksessa kavereiden kanssa.

Asiakkaamme käyttävät kuljetuspalvelua kodin ja toimintakeskuksen välillä. Aivan vieressämme on julkisen liikenteen pysäkki, josta kulkee bussi Itäkeskuksen ja Landbon välillä. Käytämme sitä lähtiessämme retkelle - ellemme sitten käytämme vammaispalvelujen omaa autoa. Retkeilemme paljon myös lähiluonnossa.

Yhteystietomme:

Palveluyksikön päällikkö: Anne Ranki, 09 310 38674, anne.ranki@hel.fi

Henkilökunta ryhmä Kallio (7.30-16): 09 310 21842
Henkilökunta ryhmä Kuusi (7.30-16): 09 310 21461
Keittiö: 09 310 21691

Kommunikaatio-ohjaaja: 09 310 21704
Toimintaterapeutti: 09 310 21679

Yhteystiedot

Landbontie 2, 00890 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 89880, 00099 Helsingin kaupunki

Kuinka kauan päivätoiminta kestää?

Päivätoiminnan kesto riippuu voimavaroistasi ja tavoitteistasi. Myös toimintapäivien määrä ja pituus räätälöidään tarpeidesi mukaan.

Mitä päivätoiminta maksaa?

Päivätoiminta on maksutonta, mutta aterioista peritään maksu. Päivätoimintakeskus maksaa matkasi. Jos liikut julkisilla kulkuneuvolla, saat HSL:n matkakortin. Jos tarvitset kuljetuspalvelua, toimintapiste maksaa sen.

Millaista toimintaa toimintakeskus Landbossa on?  

Toimintakeskus Landbo toimii arkipäivisin kello 7.30–16. Suurin osa asiakkaistamme saapuu aamulla yhdeksän aikoihin. Pidämme ensimmäisenä ryhmissä aamuinfon, jonka jälkeen pääset osallistutaan ryhmien toimintaan. Ryhmiä on esimerkiksi polkusamoilijat, elämäkertaryhmä, aistiryhmä, luontoryhmä, luovan toiminnan ryhmä ja Lampun limppu -leivontaryhmä.

Päivittäin kirjoitamme ja kuvitamme halukkaiden kanssa kalenterit, joiden avulla koti on tietoinen päivän kulusta.  

Syömme lounasta noin kello 11. Lounaan jälkeen pidämme tauon. Sen jälkeen toiminta jatkuu omassa ryhmässä.  

Järjestämme iltapäivätoimintaa kello 14–15 joko Kallio- tai Kuusiryhmässä.

Päivän pituus ja käyntipäivien määrä määräytyy yksilöllisesti tarpeidesi ja tilanteesi mukaisesti.

Iloagenttitoiminta on toimintakeskus Landbon kahden ohjaajan kehittämä konsept, jonka punaisena lankana ovat Itsemääräämisoikeus, Luovuus, Osallisuus ja Aktiivisuus eli I L O A g e n t t i.

Toiminnan tarkoituksena on luovuuden keinoin vahvistaa asiakkaidemme itsemääräämisoikeutta, osallisuutta ja aktiivisuutta sekä samalla tuottaa iloa tai tehdä hyvää omassa yhteisössä, naapurustossa ja laajemmin yhteiskunnassa.

Toimintakeskuksen arjessa ILOAgenttius näyttäytyy asiakkaiden näköisenä toimintana. Ohjaajat toimivat ideoiden ja toiveiden mahdollistajina. Jokaisella asiakkaalla on tietoa, taitoja ja osaamista, minkä voi tarvittavalla yksilöllisesti muotoillulla tuella jakaa koko toimintakeskuksen iloksi.  

Voinko vaikuttaa päivätoiminnan ohjelmaan?  

Laadimme sinulle päivätoimintaa varten omat henkilökohtaiset tavoitteet yhdessä sinun ja sinulle tärkeiden ihmisten kanssa ja arvioimme niitä säännöllisesti.

Viikko-ohjelmaamme vaikuttavat vuodenaika sekä asiakkaidemme toiveet ja toimintakyky. Meillä toimii kuukausittain asiakasraati, jossa asiakkaamme osallistuvat toiminnan suunnitteluun. Ehdotuksia kiinnostavista tekemisistä ja tapahtumista voi kertoa jatkuvasti.

Henkilöstö  

Ohjaustyössä toimintakeskus Landbossa toimii 11 ihmistä. Meihin kuuluu kaksi AMK- ohjaajaa, 7 lähihoitajaa /ohjaajaa, kommunikaatio-ohjaaja sekä toimintaterapeutti.

Lähellä luontoa

Lähistöllämme on luontoa ja metsiä. Meillä on iso piha, jossa on huomioitu liikuntaesteiset asiakkaamme. Toimintakeskus Landbo on perustettu elokuussa 2022. Aikaisemmin tilassa on toiminut päiväkoti.

Pihaltamme löytyy parkkipaikkoja autoileville.

Seuraa meitä somessa!

Sometilien kautta pääset osallistumaan arkeemme. 

Seuraa meitä Facebookissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Seuraa meitä Instagramissa(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Sijainti

Landbontie 2, 00890 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Kaikki yli 10 esteetöntä autopaikkaa sijaitsee ulkona yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on alle 3,6 m.
 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
 • Kulkureitillä on vähintään 4 porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
 • Kulkureitillä on yli 6 m pitkä luiska, jossa on välitasanne, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on vähintään 4 porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 6 m pitkä luiska, jossa on välitasanne, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.

Sisäänkäynti "Parkkipaikan puoleinen sisäänkäynti"

 • Tälle sisäänkäynnille voi käyttää samoja autopaikkoja kuin pääsisäänkäynnille. Etäisyys autopaikoilta sisäänkäyntiin on alle 10 m.
 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on vähintään 4 porrasaskelmaa, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.
 • Sisäänkäynnin yhteydessä on alle 6 m pitkä luiska, jossa on käsijohteet ylös noustessa vasemmalla puolella.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi avautuu käsin helposti.
 • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin tämä sisäänkäynti.

Sisätilat

 • Toimipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
 • Sisätilojen ovet eivät erotu selkeästi seinästä.
 • Toimipisteessä on esteetön wc.