Palveluseteli

Palveluseteli on maksusitoumus, jolla voit ostaa palveluja yksityisiltä palveluntarjoajilta.

Setelin saaminen edellyttää, että Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysalan ammattilainen on arvioinut palveluntarpeesi. Kun olet saanut palvelusetelin, voit itse valita, miltä palveluntarjoajalta hankit palvelun.

Palveluseteli on vaihtoehto sellaisille palveluille, joita itse tuotamme tai ostamme.

Näin käytät palveluseteliä

Kun olet saanut palvelusetelin, kirjautumalla sisään Palse.fi-verkkopalveluun näet palvelusetelisi tiedot ja käytettävissä olevat palveluntarjoajat. Voit myös vertailla palvelujen hintoja ja näet sinulle mahdollisesti maksettavaksi tulevan omavastuuosuuden.

Siirry palse.fi-palveluun(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Näet kaikki palvelusetelimme ja niihin liitetyt palveluntarjoajat Palse.fi-verkkopalvelussa. Löydät Helsingin kaupungin palvelusetelit klikkaamalla Palse.fi:n etusivulta kohdasta Asiakkaille linkkiä Siirry asioimaan. Sen jälkeen valitse sivun ylälaidasta Palveluseteli- ja ostopalvelut. Valitse listasta Helsingin sosiaali- ja terveystoimi.

Suora linkki Helsingin sosiaali- ja terveystoimen palvelusetelilistaukseen(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Hae palveluntuottajaksi palse.fi-verkkopalvelussa. Löydät järjestelmästä Helsingin sosiaali- ja terveystoimialan palvelusetelien sääntökirjat ja ohjeet. 

Edellytämme, että kaikki käyttämämme palveluntuottajat kuuluvat Suomen Tilaajavastuu Oy:n Luotettava Kumppani -ohjelmaan.

Tietoa suun terveydenhuollon palvelusetelituottajille

Palvelusetelillä annettavat palvelut kuuluvat kunnan lakisääteisten palvelujen järjestämisvastuun piiriin. Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää palveluseteleistä ja niiden arvoista. Helsingin kaupungilla on palvelun laadun valvontavelvollisuus ja oikeus tehdä tarkistuskäyntejä yrittäjien tiloihin.