Lyhytaikainen asuminen ja kriisihoito

Järjestämme lyhytaikaista tehostettua palveluasumista vammaisille lapsille, nuorille ja aikuisille kotona asumisen tueksi.

Lyhytaikainen asuminen on tarkoitettu tukemaan omaisten jaksamista ja antamaan sinulle mahdollisuuden harjoitella asumista kodin ulkopuolella. Tavoitteet asumisjaksollesi määritellään yhdessä sinun ja lähiyhteisösi kanssa.

Tarjoamme lyhytaikaista asumista ryhmäkodeissa ja perhehoidossa. Aikuisille asiakkaillemme on tarjolla lyhytaikaista asumista Aurinkolahden, Humalistonkadun, Hyvösen ja Tilkan ryhmäkodeissa. Lapsille vastaavat palvelut löytyvät Visiitistä, Isonniitynkadun ja Humalistonkadun ryhmäkodeista.

Huomioithan, että Humalistonkadun ryhmäkoti on muuttanut tilapäisiin tiloihin toukokuussa. Aikuisten uudet tilat sijaitsevat Mannerheimintiellä ja lasten tilat Meri-Rastilassa Vuosaaressa.

Lyhytaikaista asumispalvelua voidaan järjestää myös omaishoitajasi vapaapäivien ajaksi tai erilaisissa kriisitilanteessa.

Lyhytaikainen hoito on pääsääntöisesti maksullista. Hakeudu palveluun oman asuinalueesi vammaisten palvelujen sosiaalityöntekijän kautta.

Miten haen lyhytaikaishoitoa?

Tilapäishoitoa haetaan vammaispalveluhakemuslomakkeella. 

Katso ohjeet asumispalvelun hakemiseen

Jos saat myönteisen päätöksen, valitsemme sopivan hoitopaikan kaupungin omista asumisyksiköistä tai perhehoitopaikoista.  Vaihtoehtoisesti voit myös hankkia tilapäishoitoa palvelusetelillä. 

Miten pääsen tutustumaan hoitopaikkoihin?

Voit tutusta paikkoihin seuraavilla tavoilla:

  1. Löydät Helsingin kaupungin tilapäishoitopaikat alla olevan Palvelupaikat-otsikon alta. 
  2. Voit tutustua palveluseteleillä hankittaviin asumispaikkoihin Palse.fi:n palvelutuottajahaussa. Valitse palvelun myöntäjäksi "Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimi" ja palveluksi "Vammaisten henkilöiden harkinnanvarainen kodin ulkopuolella järjestettävä tilapäishoito".

Siirry Palse.fi:n palvelutuottajahakuun  (Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Palvelupaikat

Aurinkolahden ryhmäkoti

Osoite: Ivan Falinin kuja 3, 00990 Helsinki

Humalistonkadun ryhmäkoti Humalisto

Osoite: Mannerheimintie 164 B, 00300 Helsinki

Hyvösen ryhmäkoti

Osoite: Kotkankatu 14-16 A, 00510 Helsinki

Isonniitynkadun ryhmäkoti

Osoite: Isonniitynkatu 4, 00610 Helsinki

Lasten ja nuorten lyhytaikaishoitopaikka Visiitti

Osoite: Sofianlehdonkatu 8, A-talo, 00610 Helsinki

Tilkan ryhmäkoti

Osoite: Tilkankatu 1 A, 00300 Helsinki