Kiireellinen hoito ja päivystys

Kiireellisen hoidon tarpeessa tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita terveysasemallesi ma-to klo 8-16, pe ja pyhien aattoina klo 8-15. Muina aikoina soita 116 117.

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, tee ensisijaisesti oirearvio Omaolo-palvelussa osoitteessa omaolo.fi. Saat Omaolosta toimintaohjeet ympäri vuorokauden ja tarvittaessa yhteyden ammattilaiseen.

Jos et voi tehdä oirearviota, soita ma-to klo 8-16 sekä pe ja pyhien aattoina klo 8-15 terveysasemallesi ja muina aikoina Päivystysapuun, p. 116 117, ennen kuin hakeudut päivystykseen. Jos olet jo saanut Omaolon kautta yhteyden ammattilaiseen, sinun ei tarvitse enää soittaa Päivystysapuun.

Iltaisin ja viikonloppuisin yli 16-vuotiaita helsinkiläisiä palvelevat Malmin ja Meilahden yhteispäivystykset. Alle 16-vuotiaiden päivystys on Uudessa lastensairaalassa.

Erikoissairaanhoitoa vaativia päivystyspotilaita palvellaan lääkärin lähetteellä Malmilla, Meilahdessa ja Uudessa lastensairaalassa vuorokauden ympäri.

Psykiatrian päivystys

Matalan kynnyksen mielenterveyspalvelupiste Miepistä saat keskustelutukea mielen hyvinvointiin.

Äkillisissä mielenterveyden ongelmissa saat apua omalta terveysasemalta arkisin klo 8-16. Muina aikoina soita ennen päivystykseen hakeutumista Päivystysapuun, p. 116 117.

Psykiatrian päivystys sijaitsee Meilahden yhteispäivystyksessä, Haartmanin sairaalassa.

Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Jos tarvitset kiireellistä hoitoa, tee ensisijaisesti oirearvio Omaolo-palvelussa. Saat toimintaohjeet ympäri vuorokauden, palvelu neuvoo sinua itsehoidossa ja saat tarvittaessa yhteyden ammattilaiseen.

Oletko kuulo- tai puhevammainen henkilö?

Jos olet kuulovammainen henkilö tai et pysty tuottamaan puhetta, voit olla yhteydessä terveysasemalle jollakin seuraavista tavoista:

Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/paivystys.