Hyppää pääsisältöön

Työsuhde-edut

Syitä työskennellä Helsingin kaupungilla on useita, tässä niistä osa. 

Monta syytä tulla Helsingin soteen

Kiinnostavan ja merkityksellisen työn lisäksi Helsingin kaupunki tarjoaa työntekijöilleen monenlaisia työsuhde-etuja.

Suuren työnantajan edut eivät ole vain sanonta. Meillä on muun muassa pankkia vastaava henkilöstökassa, työsuhdeasuntoja, yli 120 ohjattua viikkotuntia henkilöstöliikuntaa, kohtuuhintainen lounas ja oma saari lomakäyttöön.

Yksi Helsingin eduista on kaupunki itse: Helsinki elää ja hengittää jokaisena vuodenaikana. Huomaat, että työn vastapainoksi Helsinki tarjoaa sinulle paljon näkemistä, kokemista ja tekemistä. Saat nauttia suurkaupungin sykkeestä tai luonnon rauhasta.

Ihmisiä viettämässä iltaa Siltanen-ravintolan terassilla Kalliossa
Kuva: Eliso Nieminen

Lisätietoa työsuhde-eduista

Suosimme joustavia työaikaratkaisuja. Työvuorosuunnittelussa huomioimme toiveitasi, jotta työ ja muu elämä sopisivat mahdollisimman hyvin yhteen. Joillain työpaikoilla on käytössä autonominen tai yhteisöllinen työvuorosuunnittelu.

Työntekijänämme käytössäsi ovat Työterveys Helsingin palvelut. Työterveystiimiin kuuluvat työterveyslääkäri, työterveyshoitaja, työpsykologi ja työfysioterapeutti. 

Kaupungilla on hyvät lomaedut. Vuosiloman pituus määräytyy täysien lomanmääräytymiskuukausien lukumäärän, työkokemuslisän ja palvelussuhteen pituuden mukaan. Voit myös jättää vuosilomaa säästöön, lähteä vuorotteluvapaalle tai tehdä osa-aikatyötä sovittuasi siitä esihenkilösi kanssa. 

Työhyvinvointi on esihenkilöiden ja työntekijöiden yhteistyötä. Käytämme henkilöstöltämme saamaamme palautetta työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Sulje

Järjestämme Helsingin soten henkilöstölle vuosittain yli tuhat koulutustilaisuutta, ja lisäksi henkilöstö osallistuu myös muiden järjestämiin koulutuksiin.

Kannustamme kokeilemaan uutta. Osan vapautuvista tehtävistä täytämme sisäisesti.  Lisäksi olemme kehittäneet taitovaihtomahdollisuuksia tilanteisiin, joissa työntekijät vaihtavat tehtäviä keskenään määräajaksi.

Kun aloitat uudessa tehtävässä, perehtymisaikasi on koko työyhteisölle mahdollisuus kehittyä työssään. Samalla kun sinulle kerrotaan tehtävistäsi ja työpaikan käytännöistä, tuot itse esiin osaamistasi ja näkemyksiäsi työhön ja työyhteisöön.

Uudistamme rohkeasti palvelujamme, sujuvoitamme toimintaamme ja kokeilemme ketterästi uusia toimintatapoja. Jokainen työntekijä on mukana kehittämässä ja kehittymässä.

Henkilökohtaista kehittymistäsi tuemme myöntämällä opintovapaata.

Sulje

Työsopimus ei jää solmimatta asunnon puutteen vuoksi. Noin 2 100 asuntoa eri puolilla kaupunkia on tarkoitettu Helsingin työntekijöille. Oma koti työnantajalta helpottaa Helsinkiin asettumista.

Lue lisää työsuhdeasunnoista

Sulje

Helsingin kaupungin työtekijänä voit ottaa käyttöön henkilöstön oman pankin ja sen palvelut. Henkilöstökassa voi myöntää jäsenilleen esimerkiksi kulutusluottoa tai asuntolainaa uutta kotia varten.

Kassan jäseneksi voivat liittyä kaikki, joilla on vähintään kuuden kuukauden määräaikainen työsopimus. Palvelut ovat jäsenille maksuttomia.

Sulje

Tarjoamme etuja joukkoliikenteeseen ja pyöräilyyn: Saat 160 euron työmatkaedun vuodessa joukkoliikenteen matkalipuista ja kaupunkipyörän käyttöösi. Joukkoliikenteen matkalipputuen sijaan voit valita rahallisen tuen uuden polkupyörän hankkimiseen. Tukea saa kahden vuoden ajalta 320 euroa.

Pääset alennuksella muun muassa moneen museoon, uimahalliin, liikuntapaikkaan, teatteriin ja konserttiin. Riittää, kun esität kaupungin henkilöstökortin.

Kaupungin oma liikuntapalvelu tarjoaa vuosittain yli 120 ohjattua viikkotuntia ja erilaisia tapahtumia.

Nauti vapaa-ajasta ja harrasta henkilökuntakerhoissa. Voit liittyä esimerkiksi soutuklubiin, lintukerhoon, kuoroon tai seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille tarkoitettuun verkostoon.

Kaikki toimipisteidemme henkilöstöravintolat eri puolilla Helsinkiä ovat kaupungin työntekijöiden käytössä. Niissä syöt henkilökuntahintaan.

Iso Iiluoto on vain kaupungin työntekijöiden käyttöön tarkoitettu virkistys- ja lomasaari Kallahden selällä.

Sulje

Meillä on kilpailukykyiset palkat, ja lisäksi palkitsemme työntekijöitämme erilaisilla lisillä.

Palkkasi koostuu tehtäväkohtaisesta palkasta ja mahdollisesta työkokemuslisästä. Työkokemuslisää maksetaan työvuosien perustella, ja myös muilla työnantajilla tehty saman alan työ lasketaan.

Hyvä työ ja onnistuminen voi näkyä palkan henkilökohtaisena lisänä tai kertapalkkiona. Tiettyjen etappien kohdalla työntekijää muistetaan esimerkiksi vapaapäivillä, rahalahjalla tai vaikka lahjalomalla.

Sulje