Toimintakeskus Kalasatama

Päivätoimintamme on sinua varten, jos olet kehitysvammainen ja autisminkirjon helsinkiläinen ja tarvitset paljon ohjausta ja emotionaalista tukea.

Tavoitteenamme Kalasataman toimintakeskuksessa on vahvistaa valmiuksiasi toimia osana yhteiskuntaa. Harjoittelemme kanssasi arjen taitoja ja vuorovaikutustilanteita unohtamatta mielekästä arkea.

Otamme huomioon yhteisessä toiminnassamme esimerkiksi yksilölliset ilmiasukeinot sekä mahdolliset stressi- ja aistikuormitukset.

Toimintamme Kalasatamassa on tarkoitettu kehitysvammaisille ja autismikirjon helsinkiläisille, jotka tarvitsevat runsaasti ohjausta sekä emotionaalista tukea.

Olemme auki arkisin 7-17 tarpeeseen perustuen. Toimintapäivien määrä ja pituus arvioidaan voimavarojesi ja tarpeiden mukaan.

Yhteystietomme:

Puhelin: 09 310 28897
Sähköposti: sote.toimintakeskus.kalasatama@hel.fi

Johtava ohjaaja: Mette Apell, 09 3102 8068, mette.apell@hel.fi

Ryhmä Luotsi: 09 310 28897
Ryhmä Ankkuri: 09 310 28893
Ryhmä Laiva: 09 310 28887
Ryhmä Satama: 09 310 32018
Ryhmä Majakka: 09 310 28884

Kommunikaatio-ohjaaja: 09 310 32134 Toimintaterapeutti: 09 310 32157

Yhteystiedot

Tukkutorinkuja 7, 00580 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla

Voimassa toistaiseksi:
- ma-pe 7.00-17.00

suomi
PL 58758, 00099 Helsingin kaupunki

Millaista toiminta Kalasatamassa on?

Toimimme pienryhmissä, joita meillä on viisi kappaletta.

Pienryhmien toiminnan sisältö muotoutuu yhdessä sinun ja muiden pienryhmäläistesi kiinnostuksen kohteiden mukaan. Toimintaa rytmittää myös toimintakeskuksen oma vuosikello. Kun olemme tutustuneet toisiimme, mietimme yhdessä sinulle mielekkään tavoitteen puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Käymme aamuinfossa läpi päivittäiset tapahtumat ja muut ajankohtaiset asiat. Tarvittaessa teemme yhdessä kanssasi päiväkohtaisen rakenteen. Silloin saat sopivan määrän tietoa kerrallaan ja pystyt palaamaan tekeillä olevaan toimintaan sekä ymmärtämään, mitä teemme seuraavaksi.

Tarvittaessa otamme henkilökohtaiset kommunikaation apuvälineesi mukaan toimintaan.

Ulkoilemme lähes päivittäin. Toimintamme on aktiivista, keskittyy arjen taitoihin ja on myös hyvin tauotettua. Pystymme käyttämään muun muassa aistihuonetta, taidetilaa, musiikkihuonetta, liikuntasalia ja opetuskeittiötä. Mahdollisuuksien mukaan teemme myös retkiä lähiympäristöön sekä koko Helsingin alueelle.

Emme unohda juhlia ja toisiamme kunnioittavaa huumoria.

Onko toiminta maksullista?

Päivätoiminta on maksutonta, mutta aterioista peritään maksu. Päivätoimintakeskus maksaa matkasi. Jos liikut julkisilla kulkuneuvolla, saat HSL:n matkakortin. Jos tarvitset kuljetuspalvelua, toimintapiste maksaa sen.

Henkilöstö

Yksikkömme henkilöstörakenne koostuu esihenkilön lisäksi lähihoitajista, amk-pohjaisista ohjaajista (esim. sosionomi), kommunikaatio-ohjaajasta ja toimintaterapeutista. 

Sijainti

Tukkutorinkuja 7, 00580 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti sijaitsee syvennyksessä ja on valaistu.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi vaatii summerin painamista, jonka jälkeen avautuu käsin helposti. Summerissa on valomerkki.

Sisätilat

  • Toimipisteessä on 2 kerrosta.
  • Tilassa on hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa kulunvalvonta-avaimella. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
  • Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
  • Toinen esteetön wc on kerroksessa 0.