
Läs om påskens öppettider för Helsingfors social- och sjukvårdstjänster i nyheten
Du hittar stadens aktuella evenemang på sidan Tapahtumat.hel.fi
Du hittar beslut fattade av staden på sidan för beslut: Päätökset.
Med nödinkvartering avses kortvarig inkvartering som varar endast en natt eller ett veckoslut. Vanligen ansöker man om nödinkvartering på Sanduddsgatans servicecentral, och därifrån kan du hänvisas även till Alpgatan eller Enarevägen. Nödinkvarteringen är avgiftsfri, och till vissa av dem kan du också komma berusad.
Mellanboende innebär en kortvarig lösning som hjälper en person att övergå till ett mer permanent boende. Du kan få en temporär bostad antingen via vuxensocialarbetet eller Sanduddsgatans servicecentral för bostadslösa. Mellanboendet är avgiftsbelagt och inkvarteringen grundar sig på en behovsbedömning.
Stödboende innebär att du har yrkespersoner inom socialarbetet som hjälper dig medan du bor hos oss. Enligt dina behov kan denna hjälp vara antingen dygnet runt eller på deltid. Man får boendestöd utifrån en behovsbedömning. Hur länge du kan bo i en stödbostad beror på hur länge du behöver hjälp. Du betalar hyra för stödbostaden.
Kontakta hyresvärden för att komma överens om en avbetalningsplan. Om utkomststödet från FPA inte räcker till kan du ansöka om kompletterande eller förebyggande utkomststöd av Helsingfors stad.
Se hur man ansöker om kompletterande eller förebyggande utkomststöd
Bostadsrådgivningen besvarar frågor och hjälper vid svårigheter med hyran.
Hekas efterfrågade hyresbostäder till ett rimligt pris finns i nästan varje stadsdel. Du kan ansöka om bostad genom att fylla i ansökan, men du kan inte välja en specifik bostad. Vi förmedlar bostäderna utifrån bostadsbehovet, brådskan och ansökningskriterierna.
Du kan ge oss feedback genom att aktivera statistikrelaterade cookies.