Socialrådgivning

Hos socialrådgivningen kan du även få anonym samtalshjälp av en yrkesperson. Du får också hjälp med att ansöka om bidrag.

Behöver du råd och vägledning om socialtjänsterna eller om ansökan om förmåner och stöd? Hos socialrådgivningen kan du få samtalshjälp av en yrkesperson. Efter att vi har kartlagt din situation hänvisas du vid behov vidare inom tjänsterna.

Vi betjänar dig på telefon och i chatbotten Hester, som finns på sidans nedre hörn

Hester är en chattbot som betjänar dig 24/7 och som hjälper dig anonymt i allmänna socialvårdsärenden. Om Hester inte kan hjälpa dig får du under öppettiderna kontakt med ett proffs i chatten.

Chatten betjänar på finska vardagar kl. 8.15-16. Medarbetarna från teamen för socialarbete för unga och hälsovårdare från studerandehälsovården svarar på frågor i chatten vardagar kl. 12-15.

Skriv inte din personbeteckning i chatten! Vid behov ber socialhandledaren dig att identifiera dig via tjänsten suomi.fi.

Om du redan har en egen kontaktperson från vuxensocialarbete, fråga dem direkt om vägledning och råd.

Så här når du oss

Vi betjänar vardagar kl. 8.15-16 på numret 09 310 44400(Link startar ett telefonsamtal).

Chattbotten Hester finns i sidans nedre hörn ”Sotebotti Hester” är en chattbot som betjänar dig 24/7 och som hjälper dig anonymt i allmänna socialvårdsärenden.

Om Hester inte kan hjälpa dig får du under öppettiderna kontakt med ett proffs i chatten. Chatten betjänar på finska vardagar kl. 8.15–16. Medarbetarna från teamen för socialarbete för unga och hälsovårdare från studerandehälsovården svarar på frågor i chatten vardagar kl. 12–15.  

Skriv inte din personbeteckning i chatten! Vid behov ber socialhandledaren dig att identifiera dig via tjänsten suomi.fi. 

Du kan fråga om allmänna råd och stöd genom att skicka e-post till sotepe.sosiaalineuvonta.aikuissosiaalityo@hel.fi(Länk öppnar standardprogram för e-post).

Med krypterad e-post kan du sköta dina ärenden säkert och vid behov skicka dina personuppgifter. Vi svarar på mejlen inom 1-3 arbetsdagar. Här kan du skicka krypterade e-postmeddelanden(Länk leder till extern tjänst).

Följ oss på Facebook för att hitta svar på dina frågor.

Gå till vår Facebook-kanal(Länk leder till extern tjänst)

Den här sidan hittar du också på adressen hel.fi/socialrådgivning.