Tukihenkilötoiminta

Vapaaehtoinen tukihenkilö on turvallinen aikuisystävä 7-18-vuotiaalle lapselle tai nuorelle.

Tukihenkilötoiminta on tarkoitettu erityisen tuen tarpeessa oleville tai lastensuojelun asiakkaana oleville lapsille ja nuorille, joiden oma tukiverkosto on pieni. Tuettavat ovat 7-18-vuotiaita lapsia ja nuoria, jotka tarvitsevat perheen ulkopuolisen aikuisen seuraa ja tukea.

Tukihenkilön kanssa lapsi tai nuori voi hankkia positiivisia kokemuksia ja elämyksiä. Tukihenkilö tapaa lasta tai nuorta yleensä kaksi kertaa kuukaudessa vapaa-ajan tekemisen merkeissä.

Vapaaehtoiset tukihenkilöt ovat maallikoita, lasten ja nuorten aikuisystäviä, turvallisia rinnalla kulkevia aikuisia, jotka mahdollistavat tuettaville positiivisia kokemuksia.

Valitsemme tukihenkilöt soveltuvuushaastattelun perusteella ja valmennamme heidät tehtävään. Toivomme, että he voivat sitoutua lapseen ja nuoreen pitkäaikaisesti.

Tukihenkilöä haetaan vastuusosiaalityöntekijän kautta. Tukihenkilö ja tuettava saavat yhteistä toimintarahaa tapaamisiin.

Palvelu on maksutonta.

Mitä tukihenkilötoiminta on käytännössä?

Lue artikkeli tukihenkilötoiminnasta

Tukihenkilöksi?

Haluaisitko sinä toimia vapaaehtoisena tukihenkilönä helsinkiläiselle lapselle? Ole meihin yhteydessä, niin jutellaan lisää!

tukihenkilotoiminta@hel.fi(Linkki avaa oletussähköpostiohjelman)

09 310 43 112(Linkki aloittaa puhelun)

09 310 43 794(Linkki aloittaa puhelun)

Haluatko auttaa muita perheitä?

Onko sinulla mahdollisuus ryhtyä tukiperheeksi tai lapsen tai nuoren tukihenkilöksi tai oletko kiinnostunut vastaanottoperhe- tai sijaisperhetoiminnasta? 

Lue vastaanotto- ja sijaisperhetoiminnasta