Perhekeskuksen neuropsykologi

Palvelemme 4-17-vuotiaita lapsia ja nuoria, joilla on oppimisvaikeuksia.

Perhekeskuksen neuropsykologien tehtävänä on lasten ja nuorten kehityksellisten ja oppimisvaikeuksien laaja-alainen ja erotusdiagnostinen selvittäminen. Tutkimuksien pohjalta suunnittelemme kuntoutus- ja tukitoimia, jotka ennaltaehkäisevät oppimisvaikeuksiin liittyviä sosiaalisia tai tunne-elämän vaikeuksia.

Tyypillisesti neuropsykologisia tutkimuksia tarvitaan, jos lapsella tai nuorella on sinnikkäitä tai monimuotoisia oppimisen ja opiskelun ongelmia, joihin neuvolan tai kouluterveydenhuollon antama tuki ei ole riittävää. Toimimme tiiviissä yhteistyössä muiden lasten ja nuorten kanssa työskentelevien tahojen kanssa. Lisäksi tarjoamme konsultaatiota lasten ja nuorten kanssa toimiville psykologeille ja lääkäreille.

Palveluumme tarvitaan Helsingin kaupungin lääkärin lähete. Myös Helsingin kaupungin psykologi (esim. neuvola-, perheneuvola-, esiopetuksen, perusopetuksen, toisen asteen, nuorisoaseman tai lastensuojelun psykologi) tai sopimuskoulun psykologi voi tehdä lähetteen konsultoituaan ensin neuropsykologia. Pääsääntöisesti lähete voidaan tehdä vasta, kun psykologin perustutkimukset on tehty.

Toimimme Kampin perhekeskuksen Ruoholahden toimipisteessä. Palvelemme suomen kielellä, mutta tutkimuksia on saatavana myös ruotsinkielisenä. Palvelumme on maksutonta.

Voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse: sote.perhekeskus.neuropsykologit@hel.fi

Palvelupisteet

Perhekeskuksen neuropsykologi Ruoholahdessa

Osoite: Itämerenkatu 5 A, 00180 Helsinki