Neuvolan perhevalmennus

Neuvolan perhevalmennuksen tavoitteena on antaa valmiuksia sinulle ja perheellesi vanhemmuuteen ja vauvan hoitoon liittyen. Tarkoituksena on auttaa sinua ja perhettäsi löytämään omat voimavaranne ja itsellenne sopivimmat toimintatavat vauvaperheen arkeen. 

Neuvolan perhevalmennus sisältää kaksi valmennuskertaa, jotka järjestetään ryhmävideovastaanottoina. Pääset ilmoittautumaan neuvolan perhevalmennuksiin Maisan kautta. Perhevalmennusta tarjotaan suomen, ruotsin ja englannin kielellä.  

Neuvolan perhevalmennus on tarkoitettu ensisijaisesti ensimmäistä lastaan odottaville helsinkiläisille. Toivotamme perhevalmennuksiin lämpimästi mukaan myös odottajan puolison tai tukihenkilön. Huomioithan, että perhevalmennukseen osallistuminen puolison tai tukihenkilön kanssa onnistuu yhteisesti yhden laitteen äärellä odottajan Maisa-tunnusten kautta. 

Mitä neuvolan perhevalmennukset pitävät sisällään?  

Ensimmäisen perhevalmennuksen aiheena on Elämänmuutos ja vanhemman hyvinvointi. Valmennuksessa käydään läpi mielikuvia vauvasta, vanhemmuutta, vanhemmuuteen valmistautumista, seksuaalisuutta sekä vauva-arkea. Suosittelemme osallistumaan ensimmäiseen perhevalmennukseen raskausviikosta 16 eteenpäin.  
Toisen perhevalmennuksen aiheena on Ensimmäiset viikot vauvan kanssa. Valmennuksessa käydään läpi ensimmäisiä viikkoja vauvan kanssa, imetystä ja ruokintaa, tarpeellisia taitoja vauvan kanssa sekä mahdollisia eteen tulevia huolia ja pulmia. Suosittelemme osallistumaan toiseen perhevalmennukseen raskausviikosta 25 eteenpäin.  

Neuvolan perhevalmennuksissa esiteltävät materiaalit jaetaan osallistujille valmennusten päätteeksi.  

Huomioithan, että synnytystä ja vauvan ensimmäisiä päiviä käsittelevä etäsynnytysvalmennus toteutetaan yhteistyössä synnytyssairaalan kanssa. Etäsynnytysvalmennukseen osallistumisen ohjeet löytyvät Vauvamatkalla -digipolulta. HUS aktivoi Vauvamatkalla-digihoitopolun jokaiselle odottajalle raskauden ensimmäisen ultraäänitutkimuksen yhteydessä tai noin raskausviikolla 12.  

Hyvä tietää neuvolan perhevalmennukseen osallistumisesta  

Aloita videokäynti -painike aktivoituu Maisan Tapahtumat-välilehdellä automaattisesti 15 minuuttia ennen perhevalmennuksen alkamista. Voit liittyä videokäynnille joko omalla nimelläsi tai valitsemallasi nimimerkillä. Nimesi tai nimimerkkisi näkyy muille osallistujille, jos otat osaa perhevalmennuksen chat-keskusteluun.  

Suosittelemme osallistumaan valmennukseen ensisijaisesti tietokoneen kautta, jotta sinun on helpompi seurata perhevalmennuksessa esiteltävää materiaalia. Varmistaaksesi perhevalmennuksessa esitettävien videoiden mediaäänten kuulumisen suosittelemme tarkistamaan laitteesi ääniasetukset. Mobiililaitteella liittyessäsi äänilähteeksi tulee valita mediaäänet.  

Mikäli olet ehtinyt osallistua jollekin suomenkieliselle perhevalmennuskerralle ennen 1.6.2024, voit halutessasi ilmoittautua mukaan myös 1.6. alkaviin uusiin valmennuksiin. Valmennusten sisältö on kokonaisuutena uudistettu, mutta osa käsiteltävistä aiheista saattaa olla toistoa jo saamallesi valmennukselle.   

Englanninkielisissä neuvolan perhevalmennuksissa siirrytään uuden sisällön mukaisiin valmennuksiin elokuussa 2024, ja ruotsinkielisissä marraskuussa 2024. Siihen saakka englannin- ja ruotsinkielisiä perhevalmennuksia on tarjolla aiemman sisällön mukaisesti:  

1. valmennuskerta aiheella Vanhemmuus ja vauvaperheen arki,  

2. valmennuskerta aiheella Synnytys ja kivunlievitys.  

 

Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/perhevalmennus

Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/perhevalmennus.