Neuvolan perhevalmennus

Perhevalmennuksen tavoitteena on antaa valmiuksia sinulle ja perheellesi synnytykseen, vanhemmuuteen ja lapsen hoitoon. Tarkoituksena on, että jokainen perhe löytää omat voimavaransa ja toimintatapansa.

Neuvolan perhevalmennukseen kuuluu kolme valmennuskertaa, jotka järjestetään etänä Teamsissa. Valmennuskertoja 2 ja 3 toteutetaan suomen lisäksi ruotsiksi ja englanniksi.

Ensimmäisen valmennuksen (raskausviikosta 16 lähtien) teemana on Parisuhde ja seksuaalisuus: vauvan syntymän mukanaan tuomat muutokset parisuhteessa, asiaa tunne- ja vuorovaikutustaidoista ja ristiriitojen ratkaisutaidoista sekä seksuaalisuudesta raskausaikana ja synnytyksen jälkeen.

Toisen valmennuksen (raskausviikosta 25 lähtien) aiheena on Vanhemmuus ja vauvaperheen arki: vanhemmuus, imetys ja vauvan hoito.

Kolmannen valmennuksen (raskausviikosta 30 lähtien) teema on Synnytys: sairaalaan lähtö, synnytyksen vaiheet, kivunlievitys, ensi-imetys ja lapsivuodeaika.

Aika valmennukseen varataan Maisan kautta. Saat Microsoft Teams-linkin 1-2 arkipäivää ennen valmennusta.

Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti ensimmäistä lastaan odottaville helsinkiläisille. Jos olet uudelleensynnyttäjä ja koet tarvetta osallistua perhevalmennukseen, keskustele asiasta oman terveydenhoitajasi kanssa.

Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/perhevalmennus

Tämän sivun löydät myös osoitteella hel.fi/perhevalmennus.