Kipparitalo

Tarjoamme asumispalveluita kehitysvammaisille ja autismin kirjon nuorille aikuisille.
Kuva: Juha Myllymäki

Kipparintalo on valmistunut kesällä 2015, ja se sijaitsee Kalasatamassa meren lähellä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kipparintalossa asuu 15 kehitysvammaista nuorta aikuista.

Kipparintalon taustalla on Savulaiset ry, jonka aloitteesta talon rakentaminen ja toiminnan suunnittelu alkoi yhteistyössä Helsingin kaupungin sekä Setlementtiasuntojen kanssa.

Talossa on sekä palveluasumista että tehostettua palveluasumista. Palveluasuminen sopii jonkin verran apua, tukea ja ohjausta tarvitseville. Tehostetussa palveluasumisessa hoidon ja huolenpidon tarve on ympärivuorokautista.

Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaamme ovat autismin kirjolla olevia.

Meillä on 10 työntekijää, muun muassa lähihoitajia, sairaanhoitajia ja sosionomeja.

Yhteystietomme:
Palveluyksikön päällikkö Ritva Ojala, 09 310 74309
Henkilökunta, 09 3104 3886
Sähköposti: kirpparintalo.henkilokunta@hel.fi

Yhteystiedot

Arcturuksenkatu 6, 00540 Helsinki Näytä esteettömyystiedot Näytä sijainti palvelukartalla
suomi
PL 6900, 00099 Helsingin kaupunki
Kuva: Juha Myllymäki
Kuva: Juha Myllymäki

Millaista Kipparintalossa on asua? 

Asut omassa vuokra-asunnossa. Pääset kalustamaan ja sisustamaan itse oman asuntosi, yleensä läheistesi avulla. Meillä on pyykkihuoltoon yhteiset koneet, mutta voit halutessasi hankkia välineet myös itse omaan asuntoosi. 

Olemme keränneet asukkaidemme palautetta ja kuulleet muun muassa seuraavaa: ” Kiva kun on kavereita, yksin ei koskaan tarvitse olla, jos ei itse halua.” 

Miten ruokailu hoidetaan Kipparintalossa? 

Sinun on mahdollista syödä Kipparintalon tarjoamaa ruokaa. Toisinaan asukkaamme menevät syömään muualle tai hankkivat mieleisensä aterian itselleen. Voit ruokailla omassa rauhassa asunnossasi tai käyttää Kipparintalon yhteistä ruokailutilaa. 

Millaista tukea saan? 

Meillä Kipparintalossa keskeistä on asioiden yhdessä tekeminen, itsenäistymisen ja aikuisuuden tukeminen sekä itsemääräämisoikeus.  

Ohjaajamme auttavat ja ohjaavat yksilöllisen tarpeen mukaan. Heiltä saat tukea esimerkiksi hygienianhoidossa ja siivouksessa – mutta myös henkistä tukea, mikä on todella tärkeää. 

Teemme tiivistä yhteistyötä vanhempiesi sekä muiden yhteistyöverkostojen kanssa. 

Sijainti

Arcturuksenkatu 6, 00540 Helsinki
Sijainti kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Reitti pääsisäänkäynnille

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
  • Kulkureitti sisäänkäynnille on tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

Pääsisäänkäynti

  • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
  • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi vaatii summerin painamista, jonka jälkeen avautuu käsin helposti.

Sisätilat

  • Toimipisteessä on 4 kerrosta.
  • Tilassa on vaikeasti havaittava hissi, johon mahtuu pyörätuoli ja jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista. (Esteettömän hissin vähimmäismitat ovat leveys 1,1 m ja syvyys 1,4 m.)
  • Tilassa on käytetty liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.
  • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
  • Toimipisteessä on esteetön wc kerroksessa 0.