Verksamhetscentren för närståendevård

Vi som arbetar vid verksamhetscentren stödjer närståendevårdens familjer bestående av äldre personer.

Verksamhetscentren för närståendevården ger stöd till såväl närståendevårdarna som äldre personer i behov av vård, i syfte att främja deras välmående, ork och funktionsförmåga.

Verksamhetscentrens socialhandledare ger råd till familjer inom närståendevården och ger aktuell information om olika tjänster. Vid verksamhetscentren ordnas också träningskurser för nya närståendevårdare och kursen "Från närståendevårdare till anhörig" som är avsedd för närståendevårdare vars anhörig ska flytta eller redan har flyttat till ett vårdhem.

Det finns fyra verksamhetscenter för närståendevården:

- Södra områdets verksamhetscenter för närståendevård vid Tölö seniorcenter, - Östra områdets verksamhetscenter för närståendevård vid Kvarnbäckens seniorcenter, - Norra områdets verksamhetscenter för närståendevård vid Höstvägens seniorcenter på Malm, och - Västra områdets verksamhetscenter för närståendevård vid Silvervägens servicehus i Norra Haga.

Du kan delta i verksamheten vid valfritt verksamhetscenter.

Socialhandledaren vid verksamhetscentren för närståendevårdare kan nås med tidsbokning. Ring socialhandledaren för att boka en tid som passar dig.

Tjänsten är gratis.

Serviceställen

Norra verksamhetscentret för närståendevård

Adress: Utängsgränden 3, 00780 Helsingfors

Södra verksamhetscentret för närståendevård

Adress: Tölögatan 33, 00260 Helsingfors

Västra verksamhetscentret för närståendevård

Adress: Silvervägen 14, 00440 Helsingfors

Östra verksamhetscentret för närståendevård

Adress: Kvarnfärdsvägen 4, 00920 Helsingfors