Västra Jungfruholmen

Västra Jungfruholmen är en villa- och utflyktsö nära Nordsjö, som kan nås till exempel genom att ro eller paddla. Öns natur och miljö tål rekreationsbruk väl, vilket gör ön till ett utmärkt utflyktsmål.
Kallioinen rantaviiva ja meri
Bild: Tuuli Ylikotila

Beskrivning

Västra Jungfruholmen ligger nära Nordsjö och är lätt att nå genom paddling eller med roddbåt. Vackra rundhällar och öppna utsikter inbjuder till vandring och rekreation. Till skillnad från många andra öar i området har ön vattenförsörjning. Öns natur är karaktäristisk för villaöar och tål också rekreationsanvändning bra. 

Öns gamla huvudbyggnad och bastu hyrs ut till Helsingin kaupungin ammatillisten oppilaitosten venekerho ry. Det finns villor på västra sidan av ön. 

Tjänster

De allmänna landningsplatserna på Västra Jungfruholmen är belägna på den sydvästra kanten av ön, där det finns förtöjningsringar i klippan. Du kan också nå ön till exempel med SUP-bräda eller kajak, med vilka du kan gå i land på båda sidor av ön.   

På Västra Jungfruholmen finns en kokplats under tak, ett grilltak och en toalett. Kokplatsen har ingen vedförsörjning så ta med egen ved. 

Du kan också resa till Västra Jungfruholmen med till exempel taxibåt. 

Taxibåt(Länk leder till extern tjänst)

Allmänna regler

Följ allemansrätten och ordningsreglerna i alla friluftsområden och rör dig ansvarsfullt i naturen: 

Tjänsterna på ön på kartan

Tjänsterna på ön på kartan - Öppna kartan i större format(Länk leder till extern tjänst)

Bilder från Västra Jungfruholmen

Meriuoma kallioiden välissä.
Bild: Niina Strengell
Rantakiviä ja tyyni meri, puita.
Bild: Tuuli Ylikotila