Läntinen Neitsytsaari

Läntinen Neitsytsaari on Vuosaaren lähistöllä sijaitseva huvila- ja retkisaari, johon pääsee esimerkiksi soutaen tai meloen. Saaren luonto ja ympäristö kestää hyvin virkityskäyttöä, mikä tekee saaresta erinomaisen retkikohteen.
Kallioinen rantaviiva ja meri
Kuva: Tuuli Ylikotila

Kuvaus

Läntinen Neitsytsaari sijaitsee lähellä Vuosaarta ja on helppo saavuttaa meloen tai soutuveneellä soutaen. Hienot silokalliot ja avarat näkymät kutsuvat retkeilyyn ja virkistäytymiseen. Saaressa on vesihuolto monista muista alueen saarista poiketen. Saaren huvilasaarelle ominainen luonto kestää hyvin myös virkistyskäyttöä.

Saaren vanha päärakennus ja sauna on vuokrattu Helsingin kaupungin ammatillisten oppilaitosten venekerho ry:lle. Länsipuolella on huvila-asutusta.

Palvelut

Läntisen Neitsytsaaren yleiset rantautumispaikat sijaitsevat saaren lounaislaidalla, jossa on veneenkiinnitysrenkaita kalliossa. Saareen pääset myös esimerkiksi SUP-laudalla tai kajakilla, joilla pääset rantautumaan saaren molemmille puolille.  

Läntiseltä Neitsytsaarelta löytyy keittokatos, grillikatos ja käymälä. Keittokatoksessa ei ole polttopuuhuoltoa, eli ota omat polttopuut mukaan.

Voit matkata Läntiselle Neitsytsaarelle myös esimerkiksi taksiveneellä.

Taksivene(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Yleiset säännöt

Noudata kaikilla ulkoilualueilla jokamiehenoikeuksia ja järjestyssääntöjä ja liiku luonnossa vastuullisesti:

Saaren palvelut kartalla

Saaren palvelut kartalla - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)

Kuvia Läntisestä Neitsytsaaresta

Meriuoma kallioiden välissä.
Kuva: Niina Strengell
Rantakiviä ja tyyni meri, puita.
Kuva: Tuuli Ylikotila