Kvarnbäckens friluftsområde

Kvarnbäckens friluftsområde ligger i östra Helsingfors. Området domineras av en idrottspark, genom vilken den huvudsakliga friluftsleden till nordöstra Helsingfors går.
Henkilö makaamassa auringossa alakivenpuiston nurmialueella.
Bild: Sofie Jokinen

Friluftsområdets tjänster på kartan

Det finns en idrottspark, en motionstrappa, ett utomhusgym och en lekplats och hundrastgård i området. Från idrottsparken går en friluftsled mot nordöstra Helsingfors.

Friluftsområdets tjänster på kartan. - Öppna kartan i större format(Länk leder till extern tjänst)

Beskrivning av friluftsområdet 

Kvarnbäckens idrottspark

Kvarnbäckens idrottspark dominerar friluftsområdet. Idrottsparken har omfattande spelplaner med både gräs- och sandytor. Rinkbollplanen fungerar som en ishockeyplan på vintern. I området finns även en motionstrappa, ett utomhusgym samt en lekplats för barn.

Kvarnbäckens idrottspark (Idrott och motion)(Länk leder till extern tjänst)

I Kvarnbäckens idrottspark finns en allmän tillgänglighetsanpassad toalett i huvudbyggnadens entréhall och två allmänna toaletter i omklädningsrummens korridor. Huvudbyggnaden är normalt öppen mån–sön kl. 8–22 (med undantag för helgdagar, eventuella evenemang och utbildningsdagar). 

Rutter, skidspår och isar

Den huvudsakliga friluftsleden till nordöstra Helsingfors går genom idrottsparken, och en separat friluftsled till Mellungsbacka går genom Botby och Mellungsby. Bredvid leden till Mellungsby finns en plogat skidspår på vintern.  

Via leden kommer man till Svarta backens friluftsområde vars leder betjänar fotgängare och cyklister på sommaren och skidåkare på vintern. En del av Svarta backens område är naturskyddsområde och dit kan man göra naturutflykter. 

Allmänna regler 

Följ allemansrätten och ordningsreglerna i alla friluftsområden och rör dig ansvarsfullt i naturen: 

Bilder på platsen

Ilmakuva Myllypuron pallomyllystä ja parkkialueesta.
Bild: Aki Rask
Alakivenpuisto valaistuna.
Bild: Sofie Jokinen