Baggböle arbetscentral

Baggböle arbetscentral tillhandahåller arbetsverksamheten i rehabiliteringssyfte för arbetslösa och personer som har svårt att sysselsättas.

Vår verksamhet har som mål att förbättra dina yrkesfärdigheter och dina möjligheter att sysselsättas på den öppna arbetsmarknaden.

Du får lära dig nya färdigheter och arbetslivets spelregler på sex avdelningar: snickeri-, metall-, måleri- och tapetseringsverkstäderna, inom logistiktjänsterna samt måltids- och lokaltjänsterna.

Vi skräddarsyr arbetsuppgifterna efter dina förmågor och färdigheter. Ingen tidigare arbetserfarenhet krävs.

På avdelningarna vid Baggböle arbetscentral finns sammanlagt ungefär 320 platser. Personalen är ca 60 personer.

Kontaktuppgifter:
tfn 09 310-69746

Kontaktuppgifter

Skifteslagsvägen 26-28, 00660 Helsingfors Visa plats på servicekartan

Gäller tills vidare:
- mån-fre 8.00-15.45
- lör-sön - Stängt

finska
PB 8642, 00099 Helsingfors stad

Du kan söka till arbetsverksamhet i rehabiliteringssyfte via Helsingfors stads sysselsättningstjänster eller den egna socialarbetaren.  

Vår rehabiliteringshandledare hjälper dig till exempel att sköta ärenden med FPA, sysselsättningstjänsterna och andra sociala tjänster. 

Kontaktuppgifter till rehabiliteringshandledarna, tfn 09 3106 9743(Link startar ett telefonsamtal)

Vår delaktighetscoach ger dig stöd när arbetsverksamheten i rehabiliteringssyfte går mot sitt slut och du ännu inte vet vad som kommer härnäst. Du får hjälp även under arbetsverksamheten i rehabiliteringssyfte för att hitta meningsfull sysselsättning. Med delaktighetscoachen kan du till exempel diskutera och testa en ny hobby eller någon annan aktivitet.  

Med vår arbetstränare kan du planera dina mål för jobb eller studier. Hen hjälper dig att identifiera dina styrkor och sätta upp lämpliga mål.  

På olika kurser kan du bland annat studera digitala färdigheter som stöder sysselsättningen eller finska för arbetslivet.  

Den virtuella verkstaden ger dig möjlighet att delta i arbetsverksamheten enligt överenskommelse även på distans.  

Andra stödtjänster vid sidan av arbetsverksamheten är till exempel motionsgrupper och kulturutfärder.  

Baggböle arbetscentral är specialiserad på möbler och erbjuder mångsidiga tjänster som återvinning, renovering, restaurering och måttbeställda möbler för stadens enheter. Dessutom ansvarar arbetscentralen för försäljningen av stadens kasserade möbler.  

Arbetscentralen tar ibland också emot möbeltapetseringsuppdrag från privatpersoner. 

Dessutom tillverkar arbetscentralen små förnödenheter för hemmet av återvunna och överblivna material. Som biprodukt från snickeriarbeten tillverkas briketter som används som bränsle. 

Logistiktjänsterna sköter bland annat återvinning, transport, lagring, distribution och försäljning av möbler. Du får sätta ihop och tvätta möbler och hjälpa till med transporter. Logistiktjänsterna har en egen tvättstuga och butik.  

I slöjden tillverkar vi möbelserien Pakila och renoverar möbler. Pääset tutustumaan yleisimpiin puualan käsi- ja konetyöstövälineisiin kuten CNC-koneistukseen.  

I måleriet behandlar vi nya och gamla möbler. Du kan också prova sprutmålning och traditionella metoder.  

I tapetseringsverkstaden klär vi möbler samt kistor och urnor som tillverkas i Baggböle. Du kan lära känna olika tekniker för möbeltapetsering och öva på att sy.  

I metallarbetet renoverar vi stadens utomhusredskap. Du demonterar också möbler som staden utrangerat för återvinning, underhåller maskiner och gör andra metallarbeten.  

Till våra måltids- och lokaltjänster hör restaurangen Hyvikki där vi lagar frukost, lunch och bakverk i vilka vi utnyttjar matsvinn. Våra uppgifter är kundbetjäning och hantering av disk. I lokaltjänsterna svarar vi för städningen, tvätten och vaktmästartjänsterna. 

Plats

Skifteslagsvägen 26-28, 00660 Helsingfors
Plats på kartan - Öppna kartan i större format(Länk leder till extern tjänst)