Myllypuron ulkoilualue

Myllypuron ulkoilualue on itäisessä Helsingissä. Aluetta hallitsee liikuntapuisto, jonka kautta kulkee pääulkoilureitti koilliseen Helsinkiin.
Henkilö makaamassa auringossa alakivenpuiston nurmialueella.
Kuva: Sofie Jokinen

Ulkoilualueen kuvaus

Myllypuron liikuntapuisto

Myllypuron liikuntapuisto hallitsee ulkoilualuetta. Liikuntapuistossa on laajat pelikenttäalueet sekä nurmi- että hiekkapintaisina. Kaukalopallokenttä toimii talvella jääkiekkokenttänä. Alueella on myös kuntoportaat, ulkokuntosali sekä lasten leikkipaikka.

Myllypuron liikuntapuiston kenttärakennuksen aulatilassa on yleinen inva-wc ja pukuhuonekäytävällä kaksi yleisessä käytössä olevaa wc:tä. Kenttärakennus on avoinna lähtökohtaisesti ma–su klo 8–22 (poikkeuksena pyhäpäivät ja mahdolliset tapahtumat sekä koulutuspäivät). 

Reitit, ladut ja luistelu

Liikuntapuiston kautta kulkee pääulkoilureitti koilliseen Helsinkiin, ja erillinen Mellunmäkeen kulkeva ulkoilureitti kulkee Vartiokylän ja Mellunkylän kautta. Mellunmäkeen kulkevan reitin vieressä kulkee talvisin aurattu latu. 

Ulkoilureittiä pitkin pääsee Mustavuoren ulkoilualueelle, jonka ulkoilureitistö palvelee kesällä jalan ja pyörällä liikkujia ja talvella hiihtäjiä. Osa Mustavuoren alueesta on luonnonsuojelualuetta ja sinne tehdään luontoretkiä.

Säännöt ja suositukset

Noudata kaikilla ulkoilualueilla jokaisenoikeuksia ja järjestyssääntöjä ja liiku luonnossa vastuullisesti:

 

Ulkoilualueen palvelut kartalla

Alueella on liikuntapuisto, kuntoportaat, ulkokuntosali sekä leikkipuisto ja koira-aitaus. Liikuntapuistosta kulkee ulkoilureitti kohti koillista Helsinkiä.

Myllypuron ulkoilupalvelut kartalla. - Avaa kartta suurempana(Linkki johtaa ulkoiseen palveluun)
Ilmakuva Myllypuron pallomyllystä ja parkkialueesta.
Kuva: Aki Rask
Alakivenpuisto valaistuna.
Kuva: Sofie Jokinen