Suoraan sisältöön
Sök till oss
Kontakt information

Brändö gymnasium

Ståhlbergsvägen 2
00570 Helsingfors
PB 57301, 00099 Helsingfors stad
+358 9 310 82693
Läs mera
Visa på kartan

Sök till oss

I Brändö gymnasium får du en bred allmänbildning i en trygg, trivsam och öppen atmosfär. 

Alla ämnen har lika värde och vi profilerar oss som Det välmående gymnasiet och har Träning för livet-sett ur ett vidare perspektiv som vår slogan, med  betoning på ledorden ansvar, delaktighet, nyfikenhet och glädje.Vi strävar efter att ge alla studerande möjlighet att växa både psykiskt och fysiskt.

Brändö gymnasium har 135 nybörjarplatser hösten 2020 med 115 platser på den allmänna linjen och 20 platser på idrottslinjen. Vi ordnar infokväll den 22 januari kl 18.00. Välkomna!

 

 

Välkommen till Brändö

Vi tycker du ska få en bra start på dina gymnasiestudier och att du genast ska känna dig hemma i vår skola.

Gymnasiestudier är ganska annorlunda än de studier du varit van vid i grundskolan. Du läser kurser som antingen är obligatoriska för alla, fördjupade (främst i de ämnen som du vill fördjupa dej i) och tillämpade kurser (som är skolans egna specifika kurser). Om du vill kolla in våra kurser, så hittar du mera information i vår kalender.

Du kan välja att gå gymnasiet mellan två till fyra år. Det vanligaste är att gå gymnasiet på tre år. Då läser du ca 30 kurser under ditt första år, 30 kurser under ditt andra år och sedan ca 15 kurser under det sista året, som avslutas med studentskrivningar.

Du ska alltså få ihop minst 75 kurser. Här får du svar på de vanligaste frågorna om studier, schema, ansökning, skolstarten och skolvardagen.

Om du har frågor om vår skola eller om studierna i gymnasiet, om kurser och kursval eller något annat, så kontakta oss gärna.

Du får bäst tag på oss studiehandledare per mejl pia.winell(at)edu.hel.fi eller carita.ekholm(at)edu.hel.fi, men du kan också ringa oss.

Om du har frågor om idrottslinjen, så kontakta gärna patrick.ikaheimonen(at)edu.hel.fi 

 DELA
06.04.2020 12:40