Miljöfostran och naturcentret

Utforska miljöfostran som anordnas av Helsingfors miljöcentral och verksamheten vid Stora Räntans marina naturcentrum. På denna sida hittar du information om avgiftsfri miljöfostran och material för daghem, skolor och stadsbor.
Ympäristökasvattaja jakaa lapsille luuppeja metsässä
Bild: Raisa Ranta

Stora Räntans naturcentrum

Stora Räntans naturcentrum som ligger utanför Brunnsparken erbjuder upplevelser, aktiviteter samt information om Östersjön, skärgårdsnaturen och en hållbar livsstil. Stora Räntans naturcentrum verkar i historiska lokaler på den vackra ön Stora Räntan, vars rika flora och fågelbestånd saknar sin like. Efter några minuter i förbindelsebåt befinner du dig inför det öppna havet i känslig skärgårdsnatur!

Läs mer om tjänsterna i naturcentrum

Läs mer om tjänsterna för daghem och skolor

 

Ilmari – en klimatsmart resenär

Ilmari – en klimatsmart resenär är en del av den miljöfostran i mobilitet som ordnas av Helsingfors stads miljötjänster. Miljöfostraren Ilmari turnerar i grundskolorna i Helsingfors under 2023 och erbjuder funktionella workshopar för elever i klass 5 och 6. Ilmari kan också ses på evenemang för hela familjen under 2023!

Öppna Ilmaris webbplats

 

Kulkuri, ambassadör för hållbar mobilitet

Kulkuri, ambassadör för hållbar mobilitet är en del av den miljöfostran i mobilitet som ordnas av Helsingfors stads miljötjänster. Kulkuri, som riktar sig till första- och andraklassare, uppmuntrar eleverna att göra hållbara mobilitetsval och också ta med sig information om ämnet hem. Kulkuri besöker de lägre klasserna i Helsingfors grundskolor på våren och hösten. 

Öppna Kulkuris webbplats