Lukioiden yhteiset lähiopinnot

Kaupunkitarjottimen lähiopinnot ovat hyvä keino tutustua muihin lukioihin — voit käydä opiskelemassa vaikkapa jonkin soveltavan opintojakson, joka ei ole tarjolla omassa koulussasi. Tervetuloa oppimaan kaikkiin Helsingin kaupungin lukioihin!
Bild: Maija Astikainen

Voit osallistua kaupunkitarjottimen lähiopetukseen kaikissa Helsingin kaupungin lukioissa. Oppitunnit pidetään kaupunkitarjottimen tuntipaikoilla 6, 7 ja 8. Periodit vastaavat kaupungin lukioiden viisiperiodijärjestelmää. 

Huolehdi siitä, että pääset osallistumaan lähiopetukseen toisessa koulussa. Osallistut lähitunneille siinä koulussa, jossa opetus järjestetään. Et siis voi suorittaa opintojaksoa itsenäisesti tai tenttimällä. Et voi valita esimerkiksi kahta päällekkäistä opintokokonaisuutta kaupunkitarjottimesta. Jos oman koulusi opintojaksot menevät osittain päällekkäin yhtenä päivänä viikossa (esim. neliperiodijärjestelmän lukiot), on tämä hyväksyttävä poissaolon syy. 

Kaupunkitarjottimen lähiopetuksen tarjotin näkyy opiskelijan Wilmassa. Voit ilmoittautua opintojaksoille periodin alkamiseen saakka. 

Tuntien ajankohdat - tuntikiertokaavion palkit 6, 7 ja 8

  • Palkki 6: tunnit maanantai klo 10.00–11.15 sekä tiistai ja torstai klo 12.00–13.15 
  • Palkki 7: tunnit maanantai klo 8.15–9.30 sekä tiistai ja torstai klo 13.30–14.45 
  • Palkki 8: tunnit tiistai ja torstai klo 15.00–16.15 sekä perjantai klo 15.00–16.15