Raskausdiabeteksen jälkiseuranta

Jos olet sairastanut raskausdiabeteksen, sinulle suositellaan säännöllistä jälkiseurantaa. Ole yhteydessä omalle terveysasemallesi vuoden kuluttua synnytyksestä. Jatkossa jälkiseurantaa tehdään 1-3 vuoden välein sen mukaan, mitä riskitekijöitä sinulla on. Ota yhteyttä seurannasta ensisijaisesti Maisa-viestillä.

Sairastettu raskausdiabetes lisää merkittävästi riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen sekä sydän- ja valtimotauteihin. Riskin vuoksi tulisi seurata säännöllisesti painoa, vyötärön ympärysmittaa, verenpainetta ja seurantaan liittyviä verikokeita.

Raskausdiabeteksen jälkiseuranta voidaan toteuttaa Maisan kautta, jolloin saat automaattisesti tehtäviä Maisaan seurannan toteuttamiseksi. Liittyäksesi seurantaan sinun tulee olla yhteydessä omalle terveysasemallesi Maisa-viestillä. Pääset lähettämään viestin Maisan viestit-osiossa.

Kun raskausdiabeteksen jälkiseuranta on aktivoitu terveysasemalta, tehtävät tulevat automaattisesti määräaikoina näkyviin Maisan etusivulle. Löydät raskausdiabeteksen jälkiseurantaan liittyvät tehtävät myös valitsemalla valikosta Tehtäväluettelon. Laboratoriolähetteet näet valitsemalla valikosta Tulevat tutkimukset ja toimenpiteet.

Jos et pysty asioimaan Maisan kautta, seuranta voidaan tarvittaessa järjestää myös muulla keinoin. Ole tällöin yhteydessä terveysasemallesi puhelimitse.

Palvelupisteet

23 palvelupaikkaa
Haagan terveysasema

Haagan terveysasema

Osoite: Huovitie 5, 00400 Helsinki

Jakomäen terveysasema

Osoite: Vuorensyrjä 8, 00770 Helsinki

Kalasataman terveysasema

Osoite: Työpajankatu 14 A, 00580 Helsinki
Kannelmäen terveysasema

Kannelmäen terveysasema

Osoite: Laulukuja 4, 00420 Helsinki

Kivelän terveysasema

Osoite: Sibeliuksenkatu 14, 00260 Helsinki

Kivikon terveysasema

Osoite: Kivikonkaari 21, 00940 Helsinki

Kontulan terveysasema

Osoite: Ostoskuja 3, 00940 Helsinki

Laajasalon terveysasema

Osoite: Koulutanhua 2 A, 00840 Helsinki

Raskausdiabeteksen jälkiseuranta Maisassa -toimintamallin kehitystyö on toteutettu osana Euroopan unionin rahoittamaa Kestävän kasvun ohjelmaa.